Новини

Последна възможност за безплатно посещение на Пантеона в Рим

От 1 юли входът в Пантеона в Рим ще стане платен и ще струва 3 евро, обяви италианският министър на културата Джулиано Санджулиано, според когото музеят е посещаван всяка година от над 9 млн. души.

По този начин държавата ще получава 27 млн.евро. 15 на сто от тях ще отиват за бедните, а с останалите средства ще се финансират дейности по поддръжката на музея.

Според министъра е логично да се плаща за посещението на Пантеона, защото това е практика и на много места в Европа, които предлагат много по-малко на посетителите.

Рим въвежда входна такса за една от най-популярните забележителности в Италия

„Швеция, която не изискваше пари за музеите си, от тази година ги направи платени за гражданите. Това е начин и те да се образоват. Мотивът е и от етична гледна точка – нещо, което си струва, трябва да се плаща“, убеден е Санджулиано.

Министърът обяви и друга новост – от 16 юли от Рим ще тръгва директен влак до Помпей. Той ще стига до гарата пред археологическия парк и после ще връща туристите обратно.

Във влака ще може да се купят билетите за Помпей, ще има и видео, разказващо за историческите събития, свързани с изригването на вулкана.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button