Класации

Португалия се превърна в най-добрата страна за дигитални номади

Работното място се промени драстично през последните години. След пандемията и многобройните локдауни мнозина се ориентираха към работата от разстояние – и докато някои компании работят по хибриден модел с няколко дни в офиса седмично, други са възприели модела на работа от вкъщи за постоянно. В отговор на нуждите на новото поколение, работещо отвсякъде – по приблизителни оценки в света има 35 милиона дигитални номади – държавите по света въведоха визи за дигитални номади.

Човек би помислил, че стабилна интернет връзка е всичко, от което се нуждае един дигитален номад, но има нещо повече от това. За да разбере коя държава е най-добра за дигиталните номади, компанията за наемане на жилища Flatio анкетира над 1200 дигитални номади от цял свят за техните мотиви, разочарования и любими дестинации, както и за данъците, настаняването и най-важните им социални каузи.

Кои са най-добрите градове в Европа за работна почивка?

Португалия се оказва най-добрта „офис“ държава. Тази европейска страна е не само любимо място за почивка, но благодарение на въведената миналата година виза за дигитални номади бързо се превръща във фаворит за работещите от разстояние, позволявайки на хора извън ЕС да живеят и работят в страната за период до 12 месеца. Португалия разполага с чудесни дестинации за дистанционни работници – от столицата на сърфистите Ерисейра до оживени градове като Лисабон и Порто. Португалският остров Мадейра също се класира на седмо място.

Тайланд е класиран като най-популярната дестинация в Югоизточна Азия, като Банкок, Чианг Май и многото идилични острови в страната предлагат чудесно време, отлична храна и достъпни цени за настаняване на дигиталните номади през цялата година. Индонезия и Малайзия също попадат в списъка, докато Аржентина и Мексико са на първо място в Южна и Централна Америка.

Ето и десетте най-любими дестинации за дигитални номади според Flatio

1. Португалия

2. Тайланд

3. Испания

4. Аржентина

5. Мексико

6. Индонезия

7. Мадейра

8. Германия

9. Румъния

10. Малайзия

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button