Новини

Париж е сериозно застрашен да бъде отстранен като най-посещаваната туристическа дестинация

Не е трудно да се разбере защо Париж е най-посещаваната туристическа дестинация в света. Малко са градовете, които могат да се конкурират с френската столица по отношение на разнообразието от неща, които можете да видите, да правите, дори да ядете и да пиете – от зашеметяващо големия избор от музеи и множество прекрасни паркове, до световноизвестните ресторанти и факта, че всяка улица просто излъчва характер и разказва история.

Но според ново проучване, друг град скоро ще изпревари Париж като най-посещавана туристическа дестинация в света. Изследователи от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) смятат, че китайската столица Пекин ще надмине Париж.

За да стигне до заключенията си, докладът разглежда фактори като приноса на пътуванията за БВП и заетостта, както и прогнози за разходите на пътуващите. Въпреки че пандемията и ограниченията за пътуване временно отнеха от популярността на китайските градове сред пътуващите, WTTC твърди, че Пекин отново е напът да си върне славата на туристическа дестинация.

Летящи таксита изпълват небето на Париж

Стойността на сектора на туризма и пътуванията в Париж в момента възлиза на около 36 млрд. долара, а в Пекин – на 33 млрд. долара. Според WTTC обаче туристическата индустрия на Пекин скоро ще нарасне до огромните 77 млрд. долара.

И Пекин не е единственият град, който ще изпревари Париж. Шанхай също скоро може да се превърне в предпочитана дестинация, като стойността на туристическия му сектор ще се удвои и ще достигне 60 млрд. долара през следващите десет години.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button