Новини

Парижкият Disneyland се превръща в център за масова ваксинация

Disneyland в Париж, който обикновено е най-голямата туристическа атракция в Европа, ще се превърне в център за масова ваксинация, която ще се осъществява в конгресния център на увеселителния парк.

Заради мерките срещу COVID-19 паркът е затворен от 30 октомври миналата година, заради което неговите 17 000 служители останаха без работа, пише France 24.

От увеселителния парк първоначално планираха да започнат да приемат отново посетители на 2 април, но влошаващата се ситуация с коронавируса в страната наложи отлагането на отварянето му.

Ваксинационният център в парка ще се ръководи от местните власти и ще бъде отворен само през уикендите, докато други френски пунктове за ваксинация често не работят в неделя.

Целта е да бъдат ваксинирани най-малко по 1 000 души на ден, като Франция си е поставила за цел да имунизира поне с по една доза 20 милиона души до средата на май.

Към вчерашна дата в страната по една доза от ваксините срещу COVID-19 бяха получили близо 12.8 милиона души, или 19% от населението.

Disney обяви съкращения от 32 000 души в тематичните си паркове до края на първото тримесечие, основно в САЩ, заради коронавируса.

Disneyland в Калифорния обаче се очаква да от

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button