Новини

Откриват до дни планетариум на Морска гара в Бургас

Планетариумът привлича вниманието на минувачите в района с архитектурата си, тъй като съоръжението представлява сферична метална конструкция с прожекционен купол от 8 метра в диаметър. Капацитетът на помещението е за 50 души. С помощта на модерно оборудване в новото съоръжение ще бъдат представяни 2D и 3D визуализации в реално време.

Работното време на планетариума, който е част от разположения точно срещу него Детски научен център „Планет Ум“, предвижда той да посреща посетители всеки ден – от понеделник до неделя – в часовете между 10:30 и 19:00 часа. През целия ден на 1 юни, по повод Деня на детето, планетариумът ще работи със свободен вход за малките любители на галактики, планети и съзвездия.

Ето какво подготвя Бургас за летния сезон

Сградата осигурява достъп на хора в неравностойно положение и позволява организиране на групови посещения, провеждане на изнесени часове по география, физика и астрономия на учениците от Бургас и региона, предава БТА.

От държавно предприятие „Пристанищни инфраструктури“ допълват, че с проекта за планетариум завършват цялостната концепция за оформяне на единен градски образователен център, в който по забавен и увлекателен начин деца и родители се срещат с науката и придобиват нови знания и умения.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button