Новини

От днес влизаме по-лесно в Италия

Италианските власти облекчават режима на влизане в страната, като от 1 февруари отпада изискването за задължителен тест за COVID-19 за всички, влизащи в Италия.

По информация на посолството ни в Рим, пътуващите от България до Италия вече ще е необходимо да представят само един от следните документи:

-валиден зелен COVID сертификат за завършен ваксинационен цикъл (с изминали 14 дни от получаването на последната доза);
-сертификат за преболедуване, валиден шест месеца след изтичане на карантинния период;
-отрицателен PCR тест (направен до 48 часа преди влизане в страната) или бърз -антигенен тест (направен до 24 часа преди влизане в страната).

Припомняме, че от 1 февруари италианските власти променят и срока на валидност на сертификатите за завършен ваксинационен курс /поставена бустерна доза срещу COVID-19. Дигиталният COVID-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза.

Остава задължителна и предварителната онлайн регистрация на пътниците (Passenger Locator Form). Електронният формуляр може да бъде попълнен на следния адрес: https://app.euplf.eu.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button