Новини

Онлайн резервацията на шезлонги и чадъри е пред провал

Плажовете по Северното Черноморие не са включени в платформата, чрез която може да се резервират чадъри и шезлонги на плажа, показва проверка на Радио Варна.

Пълномощникът на концесионера на варненския плаж Андрей Василев коментира, че досега никой не им е представил приложението, не знаят и на какви условия трябва да отговарят плажовете и концесионерите.

„Най-вероятно платформата е разработена за един концесионер, който държи повече плажове. Вече е юли, би трябвало инициативата да стартира по-рано. Освен това чадърите са с кодове, което предполага допълнителна подготовка“, посочи Василев.

Как да запазим чадър и шезлонг онлайн на Черноморието

Проверката показва, че няма възможност да бъдат резервирани чадър и шезлонг и за плажа в курорта „Св. св. Константин и Елена“. Любомир Стамболийски, търговски директор на едноименното дружество уточни:

„Все още обследваме този софтуер, тъй като е свързан с човешки фактор, който трябва да администрира и обслужва тези резервации. Поради това, че сезонът напредва, смятаме да го въведем през следващия сезон. Смятаме, че ще помогне на туристите ни да решат дали да посетят курорта или не, което ще намали потока на автомобили. През високия сезон – юли и август, плажовете са пълни и има голямо търсене.“

От бургаската фирма, която е концесионер на плажа на „Златни пясъци“, съобщават за Радио Варна, че това лято ще пропуснат възможността туристите в курорта да резервират онлайн сянка край морето. От „Албена“ – АД уточниха, че също не присъстват в платформата за резервации на чадъри и шезлонги. Оттам отказаха коментар с аргумента, че става въпрос за изцяло частна инициатива.

Колко струва „сянката“ на нашето Черноморие?

Припомняме, че туристите по родното Черноморие вече могат да резервират чадър и шезлонг на плажа чрез специална платформа. Приложението се нарича my spot и може да се свали независимо от операционната система на мобилното устройство или да се ползва в уеб версия на компютър. Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж или на място, при посещение на ивицата и налични свободни плажни принадлежности. Досега в платформата са се включили около 30 морски ивици по южното Черноморие.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button