Свят

Онируполи – коледното градче в Гърция, което трябва да посетим

Коледа наближава, което кара децата да бъдат все по-нетърпеливи за празници и коледно настроение. Ако се чудите къде да ги заведете, то сред най-близките дестинации е гръцкото градче Драма, на чиято територия всяка година се изгражда коледното селище Онируполи.

То дава възможност да се поразходите в магическа обстановка, пълна с цветове, елфи и бонбони.  Програмата включва редица дейности, като концерти, танцови и театрални представления, игри и други информационни и развлекателни програми.

Какво да видим в Онируполи?

Къщата на Дядо Коледа

Очаквано къщата на Дядо Коледа край езерото е сърцето на Онируполи. През целия декември Дядо Коледа е готов да се срещне с вас, да му споделите своите желания за следващата година и да се снимате за спомен с него край винаги запалената му камина.

 Гората на желанията и надеждата

Коледа е празник, изтъкан от чувства на любов и надежда. Ето защо по време на вашето посещение в Онируполи непременно трябва да се разровите в „Гората на желанията и надеждата“. Скитането из нея ще отвори очите ви за един фантастичен свят, пълен с оптимизъм.

Откриха Коледния базар в Букурещ, ето защо да го посетим

Задачата на магическите създания, живеещи там, е да изпълнят гората с любов и оптимизъм, помагайки на посетителите й да закачат желанията си върху клоните на дърветата.

oniroupoli Онируполи

Красивата живописна дървена къща, която ще намерите в гората, ще ви изненада приятно с топлия си и приветлив интериор. Там ще откриете огромна приказна чанта, в която можете да поставите част от красивите си мисли. Ако обичате селфита, в къщата има специално проектиран кът за тези, които искат да запечатат спомените си в тази приказна коледна обстановка. И накрая, следвайки духа на Коледа, можете да дарите дрехи, играчки и храна за тези, които имат нужда от тях, като посетите гъбената къща на любовта.

За най-малките

Една от основните атракции на Онируполи, която подлудява децата, са бонбоните и маршмелоу, които са навсякъде в малкото селце. Във фабриката за бонбони и карамел ви очакват вкусни близалки, бисквитки и разтопен шоколад. Там ще имате и възможността да си направите домашен карамел с вашите деца. След това ви препоръчваме да посетите къщата за рисуване на лица, за да имате възможност да рисувате лицето си с карамел заедно с вашите малчугани.

Откриха първия Коледен фестивал в София, ето каква е програмата

Детството е преплетено със света на приказките. Така че съвсем логично е приказките да не липсват в Онируполи.

Места за престой близо до Онируполи  

Посещението на Онируполи определено е преживяване, което си заслужава за повече от един ден, за да го изживеете пълноценно. Затова ви предлагаме да останете в град Драма за няколко дни.

Драма предлага широка гама от възможности за настаняване, така че можете да се насладите на Онируполи толкова дни, колкото е необходимо. Ако имате голямо семейство, ви предлагаме да наемете удобно Airbnb с достатъчно пространство. За по-малко семейство би било най-добре да наемете стая в някой от основните хотели в града, за да можете да сте близо до коледното градче по всяко време.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button