26.4 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
spot_img
ruse русе

Обявиха кога стартират пешеходните обиколки Ruse Summer Free Tour

На 6-ти май 2023 година за осма поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на Русе, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на града.

И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от месец май до месец септември включително. Ще започват от 18:00 часа пред Статуята на Свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди за местата, покрай които посетителите ще минават по време на обиколките, съобщиха организаторите.

Зад доброволческата инициатива Ruse Summer Free Tour стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе”. В нея участват група приятели от Русе, които по собствените си думи “отделят време и влагат усилия в Тура, защото обичат Русе”. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява свободен дух, за какъвто претендира и градът на провеждането му.

Русе привлича хиляди туристи с традиционния си пролетен панаир „Русенска тарла“

“Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е Русе да се подпомогне да развие своя потенциал на туристическа дестинация и индиректно да се подобри икономическото състояние на жителите му”, казва от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова.

Ruse Summer Free Tour е вдъхновена от подобните инициативи в София, Пловдив и Велико Търново, където безплатните градски обиколки са изключително популярни и се посещават от хиляди туристи годишно.

На 3 декември 2018 Ruse Summer Free Tour получи награда за най-оригинално събитие, свързано с туризма на Община Русе за 2018 година.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации