19.2 C
София
вторник, септември 26, 2023
spot_img
ruse русе

Обсъждат откриването на директна въздушна линия между България и Грузия

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и извънредният и пълномощен грузински посланик Тамуна Лилуашвили обсъдиха възможностите за откриване на директна въздушна линия между България и Грузия.

Нейно превъзходителство представи готовността на грузинското правителство да предложи сериозни отстъпки и привилегии към българските авиопревозвачи, които заявят интерес да оперират по тази линия.

За постигане на по-добра транспортна свързаност както между двете страни, така и в по-широк план между Европа, Кавказ и Азия, ще се предприемат и целенасочени действия в посока активизиране на фериботните връзки.

В края на срещата министър Събев заяви, че икономическият интерес на България подсказва, че трябва да се акумулират всички възможности от страна на Грузия и България и да се предоставят необходимите условия пред бизнес средите, за да се възстановят товарооборотът, пътникопотокът и икономическите отношения.

През тази година с валидиране на марка ще бъде отбелязана 30-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете София и Тбилиси.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации