Новини

Невиждан бум на турски туристи в Гърция, спешно се търси персонал с турски език

Наплив от турски туристи отчитат на гръцкия остров Тасос. Благоприятни фактори за засиления интерес на турците са подобряването на гръцко-турските отношения и помощта на гърците след земетресенията в Турция, съобщава БНР.

Остров Тасос получи популярност като предпочитано място за лятна почивка на българи и румънци. В последния месец силна конкуренция да доминират като туристи са турците. Хотелиерите от острова направили отлична реклама в турски медии, което доведе до неочакван брой турци, които почиват това лято на острова, съобщават местните власти.

Ресторантите включиха в менюто си турски типични ястия, за да удовлетворят клиентите си. Търсят по спешност и персонал с турски език. Легловата база е заета на 100%.

Морето в Гърция: Шезлонгът е срещу фрапе, а обядът за двама – 30 евро

Гръцкото министерство на туризма отчита това лято силен интерес на туристи от Турция като само за три дни на острови в Егейско море пристигнаха 27 хиляди туристи от съседната страна. Последният хит е Тасос.

В коментари медиите отчитат и намаляване на напрежението между двете страни, което се отразява положително на туристопотока към гръцките острови.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button