Новини

В Италия вече налагат глоба до 600 евро и за игра с топка

Градчетата край италианското езеро Гарда, разположено в близост до Верона, всяка година посрещат хиляди туристи. И това би било прекрасно, ако не „носеха“ със себе си и лошото си възпитание. Арогантното им поведение вече търпи санкции. Поставени са официални знаци, предупреждаващи, че велосипедите, домашните любимци, пушенето, пеенето и виковете са нежелателни.

Игрите с топка са забранени, както и онези, „които включват бягане, хвърляне на предмети, бутане или дърпане на неща или хора“, като глобите варират от 100 до 600 евро.

Сред дейностите под санкция са още гмуркане, диво къмпингуване, както и барбекютата. Шумните партита също са забранени между градовете Малчезине и Пескиера дел Гарда, като глобите могат да бъдат между 50 и 500 евро.

Заради високите цени в заведенията: В Италия отново си носят храна за обяд на плажа

Изисква се и строг дрескод – мъжете не могат да бъдат без горна дреха, а жените трябва да носят нещо повече от бански.

Други градове са въвели по-специфични мерки. В Сирмионе само жителите имат право да използват автомобили и велосипеди в центъра, докато в Лимоне туристите са застрашени от глоби до 500 евро за окачване на прането си извън прозорците или на балкони и тераси.

Полицията бързо прилага ограниченията, като „има над 100 глоби, наложени на „младежи““ миналия уикенд, отбелязва Forbes.

Градовете край езерото следват примера на други европейски дестинации, които въведоха ограничения за справяне с ефектите от свръхтуризма.

В Италия глобите за вандали достигат 60 хиляди евро

Туристическият регион Трентино Алто Адидже обяви, че ограничава броя на нощувките още през май. Местните власти твърдят, че регионът е „достигнал лимита“ на броя посетители, които може да поеме.

Ще бъдат въведени и нови ограничителни мерки, за да се гарантира, че изключителна природна красота на региона, като ледниковото езеро Лаго ди Брайес и алпийската поляна Алпе ди Сюси, няма да бъдат пренаселени.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button