Новини

Най-живописните автобусни маршрути в Англия, които струват £2

Пътуващите могат да спестят около 30 процента по повечето маршрути, достигайки до 87 процента за някои селски услуги.

Автобусните билети в много райони на Англия струват не повече от £2 (€2,26) до 31 октомври.

Подкрепената от правителството схема беше въведена по-рано тази година, за да насърчи хората да избират обществения транспорт пред личните превозни средства.

Пътниците могат да платят само една трета от обичайната цена на билета и повечето големи оператори са се регистрирали за схемата.

Очаква се инициативата да ограничи емисиите, като спести до два милиона пътувания с автомобили.

Освен това е идеалната възможност да разгледате провинцията на Англия с ограничен бюджет.

Колко можете да спестите с автобусните билети в Англия от £2?

Цените за автобусни билети в Англия от 2 паунда влязоха в сила през януари, ограничавайки цената на единичните билети за повечето услуги в страната.

Наречен „Придвижване за £2“, кампанията се надява да насърчи хората да използват повече обществен транспорт , като го направи по-евтин.

Средната национална тарифа е £2,80 (€3,16), така че пътниците могат да спестят около 30 процента за повечето маршрути или до 87 процента за някои селски услуги.

В инициативата участват над 130 автобусни превозвачи, сред които National Express и Stagecoach.

„Пътуването за 2 паунда с автобуса помага на клиентите, изправени пред предизвикателствата на нарастващите разходи, и да изпробват нова опция за пътуване“, каза Греъм Видлър, главен изпълнителен директор на Конфедерацията за пътнически транспорт, представляваща автобусните оператори, каза пред Guardian.

Лимитът от 2 британски лири беше въведен за първи път през есента на миналата година в Голям Манчестър, Ливърпул и Западен Йоркшир, докато единичните билети в автобусите в Лондон струваха £1,65 (€1,86).

Схемата „Придвижване за £2“, финансирана от държавна субсидия от 60 милиона британски лири (67 милиона евро), ще продължи до края на октомври.

Най-живописните автобусни маршрути за £2 в Англия

Евтините тарифи също са възможност да изследвате повече от английската провинция.

Snaptrip, компания с ваканционни наеми в Обединеното кралство, е съставила ръководство за най-живописните автобусни маршрути в Англия.

Най-препоръчителният маршрут от групата е Stagecoach номер 65 от Бъкстън до Шефилд, който отнема приблизително един час и 30 минути.

Маршрутът минава през гористия национален парк Peak District. Има „изобилие от буколични сцени и спиращи дъха гледки, без да се налага да се притеснявате за навигиране по стръмни спускания, слепи върхове и овце по пътя“, според ръководството на Snaptrip, пише „Евронюз“

Преди да се качат на борда, пътниците могат да посетят 23 акра градини за удоволствия от викторианската епоха в Pavilion Gardens в Бъкстън.

В края на маршрута пътниците могат да обиколят ботаническите градини на Шефилд или да се впуснат в индустриалната история на града в музея на остров Келъм.

Второто място беше дадено на 1A „Coastal Clipper“ от Lowestoft до Martham, управляван от First Norfolk & Suffolk.

Двучасовият маршрут прегръща бреговата линия, минавайки покрай тревисти дюни и тихи крайбрежни села. Пътниците също могат да се качват и слизат, за да разгледат някои от по-оживените курортни градове като Great Yarmouth, Hemsby, Winterton-on-Sea и Caister-on-Sea.

От Истанбул до Лондон за 56 дни през 22 държави: Тръгва най-дългото автобусно пътуване в света

Държавният автобус AD122 Hadrian’s Wall Country на GO North East от Hexham до Haltwhistle се класира на трето място (любителите на историята ще оценят номера на автобуса).

Едночасовият и 15-минутен маршрут е обиколка на римското минало на Северна Англия със свиркане, спираща при забележителни исторически забележителности като Силла, Музея на римската армия и различни римски крепости по стената.

Намалените автобусни билети могат да предотвратят два милиона пътувания с кола
Министерството на транспорта приветства схемата като начин да се помогне на индустрията да се възстанови след пандемията.

Очаква се също да помогне за намаляване на емисиите в цялата страна.

„Схемата също така ще премахне 2 милиона пътувания с автомобили и е фантастично да видим толкова много автобусни оператори, които се присъединяват“, каза депутатът Ричард Холдън.

Въпреки че зелените активисти похвалиха схемата, тя все още изостава от някои от по-амбициозните мерки в Европа.

В Испания правителството въведе безплатно пътуване с влак за повечето кратки и средни пътувания миналата година. Схемата е разширена и за междуградски автобусни услуги.

Премиерът Педро Санчес каза, че схемата е била инструмент за подпомагане на хората по време на кризата с разходите за живот.

Германия пусна национален билет за градския транспорт, който струва 49 евро на месец.

Преди това Германия беше въвела карта за обществен транспорт за 9 евро миналото лято. През тримесечния период на офертата бяха закупени 52 милиона билета.

Асоциацията на германските транспортни компании изчисли, че приблизително 1,8 милиона тона CO2 са били спестени, докато схемата е била валидна – намаление, еквивалентно на засаждане на 90 милиона дървета.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button