Класации

Най-страховитите села в Европа, които да посетите за Хелоуин

Европа е дом на някои от най-популярните туристически дестинации в света, живописни плажове и оживени градове, но също така е преживяла дълга и кървава история. И знаете ли какво означават всички тези битки и кървави събития? Много от тях са обитавани от духове.

Точно навреме за призрачния сезон, StressFreeCarRental.com проучи кои европейски села са най-зловещите. За търсачите на страх сред нас, това може да са места, които да посетят този Хелоуин.

Кои са най-добрите дестинации за Хелоуин в Европа

И така, къде точно е най-страховитото село в Европа? Това е Бран в Румъния, известен с дома на граф Дракула, който е живял в замъка Бран през петнадесети век. Крепостта наскоро беше класирана като един от най-зрелищните обитавани от духове замъци в Европа, което не би трябвало да е изненада с всички тайни проходи и призраци на жертвите на Дракула, надвиснали в сенките.

Триора в Италия се нарежда на второто като най-страховито село в Европа. По време на тъмното си минало е било мястото на изтезанията и убийството на 50 жени, обвинени в магьосничество. Наричано „Салем на Италия“, средновековното селце има само 300 жители и би било подходящо за вълнуващо изследване на Хелоуин.

На трето място е претендентът на Книгата на рекордите на Гинес за титлата на най-обитаваното от духове село във Великобритания, Плъкли. Говори се , че този обитаван от духове район на Кент е дом на най-малко 12 зловещи жители, включително ужасяващото висящо тяло на учител.

Ето седемте най-страховити села в Европа:

Бран, Румъния
Триора, Италия
Плъкли, Англия
Очате, Испания
Рослин, Шотландия
Скирняри, Хърватия
Тинтерн, Уелс

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button