Новини

Най-луксозният азиатски влак се завръща

Що се отнася до най-добрите луксозни разходки с влак в света, Eastern & Oriental Express е сред най-ярките примери. Не можем да измислим нещо по-добро от това да пътуваме из Югоизточна Азия на борда на красив, луксозен влак с изумруди и злато, наслаждавайки се на постоянно променящите се пейзажи на Малайзия от вагона за наблюдение, пише Time out.

За съжаление маршрутът беше преустановен през 2020 г. Но сега той се завръща в цялата си грандиозна слава. Историческата влакова услуга ще се движи отново по релсите от февруари 2024 г. с обновени вагони и нови маршрути.

Луксът на „Orient Express“ се пренася в най-големия круизен кораб в света

Първите заминавания ще бъдат по неговия тридневен маршрут Essence of Malaysia, който отвежда пътниците през буйни тропически гори, огромни оризови полета и красиви села. Започвайки от гара Woodlands в Сингапур, пътуването продължава на север до Куала Лумпур, столицата на Малайзия, преди да спрете за екскурзия с лодка до великолепния остров Лангкави.

Връщайки се обратно на борда, пътниците ще пътуват още на север до остров Пенанг – който наистина заслужава репутацията си на хранителна столица на Малайзия. Ще бъдете разглезени за избор на местни екскурзии там, независимо дали предпочитате да откриете кулинарното изкуство на перанаканското готвене или да изследвате зашеметяващите храмове и култура в стария квартал на Джорджтаун.

Най-луксозният влак в Италия вече е отворен за резервации

Като оставим настрана дестинациите, акцентът на пътуването несъмнено са легендарните влакове. Наскоро обновени с изящни малайзийски бродерии и коприна, 15-те вагона включват осем спални вагона, два вагона-ресторанта и вагон-обсерватория на открито. Има дори вагон с пиано бар.

Що се отнася до цената… е, билетите за Източния и Ориенталския експрес започват от 3410 долара на човек. Скъпо удоволствие, но определено си заслужава.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button