Новини

Най-големият круизен кораб в света е почти завършен, приемат резервации

Стоителството на най-големия круизен кораб в света, завърши и плавателният съд направи първото си тестово излизане в открити води преди вероятното му пускане в експлоатация през октомври тази година, съобщава CNN.

Корабът на на Royal Caribbean International – Icon of the Sees, е гигант с дължина 365 метра и тежи 250 800 тона.

Когато отплава във водите на Карибите през януари 2024 г., на борда му ще могат да се качат 5610 пътници и 2350 души екипаж. На кораба се намира и най-големият аквапарк в света в морето – с шест водни пързалки, седем басейна и девет джакузита.

Плавателният съд се строи в Meyer Turku, един от водещите корабостроители в Европа, в Турку, Финландия. На пресконференция по-рано тази година президентът и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International Майкъл Бейли каза пред медиите, че корабът е на път да се присъедини към флотата на Royal Caribbean на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 г.

Emirates атакува пазара с ултра луксозна круизна линия

Настоящият най-голям круизен кораб в света също е от флота на Royal Caribbean, Той осъществи първото си плаване миналата година.

Royal Caribbean International представя Icon of the Seas като еволюционния връх на круизната индустрия, използвайки най-новите технологии.

„Ние го позиционираме като най-доброто място за семейна ваканция и когато погледнете цялата енергия и време, вложени в създаването на този кораб, е умопомрачително“, каза Бейли.

„По време на първото си тестово плаване корабът Icon of the Seas измина стотици мили като основните двигатели, корпусът, спирачните системи, кормилното управление, шумът и нивата на вибрации бяха тествани“, се казва в изявлението.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button