Новини

Emirates атакува пазара с ултра луксозна круизна линия

Базираната в Дубай авиокомпания Emirates разширява своя бизнес със старта на ново подразделение за круизни линии по вода. Emirates Sealine ще предлага ултралуксозни круизни изживявания на клиенти по целия свят, обяви компанията, цитирана от световните туристически сайтове.

Първото пътуване ще тръгне от пристанището на Дубай през април 2024 година, а Карачи в Пакистан ще бъде първото пристанище

Emirates Airlines има за цел да предефинира луксозните круизи с първокласни изживявания и ексклузивни маршрути до рядко виждани пристанища с новата си круизна линия Emirates Sealine.

Компанията вече е направила поръчка за няколко милиарда долара за първоначален флот от 10 круизни кораба, които в момента са оборудвани с най-новите и най-луксозни удобства.

Emirates връща популярната карта My Emirates Pass

„Работим върху осигуряването на невероятен лукс на борда, неизследвани досега маршрути и изживявания веднъж в живота“, казва капитан Джак Шалоу – главен морски офицер на Emirates Sealine.

Emirates Sealine не се фокусира само върху лукса, но и върху устойчивостта и ефективността. Компанията планира да разработи круизни кораби от бъдещо поколение, които могат да плават с повече от 50 възела на час. Това е почти двойно повече от скоростта на днешните най-бързи кораби.

А какви ще са цените на луксозните круизи догодина? Предстои да разберем.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button