Новини

Ето как да посетим Олимпийските игри в Париж безплатно

Олимпиадата… Това спортно събитие заема уникално място в нашата глобална култура. От събуждане на неочаквани чувства на патриотизъм до разплакване от другарството, упоритата работа и издръжливостта на спортистите.

За щастие следващата олимпиада е точно зад ъгъла. Олимпийските игри през 2024 г. ще се проведат в Париж между 26 юли 2024 г. и 11 август 2024 г. и Timeout разкрива как да присъствате – без да харчите нито цент.

Въпреки че има начини да се сдобиете с билети за Олимпиадата в Париж 2024, като участвате в гласуването, не всеки, който постави името си в томболата, ще успее. Така че, ако искате да изживеете предстоящите олимпийски игри лично, помислете за следните опции.

Как мога да стана доброволец на Олимпийските игри в Париж?

Докато доброволците все пак ще трябва да плащат за своите полети и настаняване, те ще получат безценен поглед зад кулисите и ще могат да присъстват безплатно на Олимпийските игри през 2024 г.

От насочване на зрители и посрещане на спортисти до подпомагане с транспортни графици и раздаване на оборудване, доброволците играят жизненоважна роля за поддържането на игрите.

Ако на 1 януари 2024 г. сте на 18 или повече години, владеете френски или английски език, тогава можете да кандидатствате да станете доброволец преди крайния срок 3 май 2023 г.

Как да посетим Париж бюджетно

След това организационният комитет ще прегледа заявленията през лятото и ще уведоми успешните кандидати между септември и декември 2023 г.

Важно е да се отбележи, че ще можете да изпитате само частите от Олимпиадата, за които сте назначени да работите. Така че няма гаранция за посещение на конкретни събития или мачове.

Кои спортове на Олимпийските игри в Париж са отворени за обществеността?

Тези, които искат да уловят събитията безплатно, ще бъдат въодушевени да чуят, че някои от спортовете на открито ще бъдат изцяло или частично видими за обществеността от улиците на Париж или покрай известните брегове на Сена.

Те включват маратонско бягане, шосейно колоездене, гребане, плуване в открити води и триатлон. Каране на кану-каяк, BMX състезания, планинско колоездене и голф ще предложат на зрителите възможност да гледат също безплатно!

Освен това тези в Марсилия и Таити ще имат възможност да гледат съответно събитията по ветроходство и сърф.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button