КласацииСПА

Най-добрите хамами в Истанбул през 2023

Хамамът, наричан още турска баня, е традиционна баня, датираща от Османската империя. Това е много важен ритуал, който представлява чистотата, релаксацията, пречистването и социалното споделяне през ерата. Това е едно от уникалните преживявания в града. Така че отделете време и се отдайте на това уникално изживяване с нашия избор от най-добрите хамами в Истанбул.

Какво да очаквам?

Докато тази култура се основава на Римската империя, традицията е напълно свързана с османската и турската култура. При тази традиционна атракция можете да се насладите на автентично изживяване, да отпуснете мускулите си, да си починете в парна баня, да освежите тялото си, да получите пилинг, много масажи на тялото, ароматерапия и др.

Ще се почувствате сякаш живеете в дворец  от онази епоха и ще усетите културата и традиционните ритуали във впечатляваща и автентична атмосфера.

Когато стигнете до хамама, ще получите комплект за лична хигиена, който включва и ръкавици за баня („кесе“ на турски), сапун със зехтин и няколко аксесоара.

Топ оферта за Фестивала на лалетата в Истанбул

След това можете да избирате от няколко пакета и ритуали като традиционен скраб за тяло, релаксиращо измиване с мехурчета, ароматерапевтичен масаж, маски за лице, грижа за тялото, пилинг и др.

В края на вашето хамам приключение определено ще имате уникално изживяване и ще се почувствате като султан.

Често задавани въпроси за турска баня и хамам

Колко струва турската баня в Истанбул?
Типичната турска баня или хамам в Истанбул струва над 50 евро. Цените се вдигат, ако вземете допълнителни ритуали като ароматерапия, антистрес масажи, маски за лице и пилинг на тяло.

Има ли разлика между името турска баня и хамам?
Няма разлика. Всички имат едни и същи ритуали. Това е само формулировка.

Мъжката и женската част на банята отделни ли са?
Да, винаги ще намерите отделни секции за жени и мъже.

Какво трябва да нося със себе си, когато отида на хамам?
Във всички хамами ви дават ексфолиант, сапун, шампоан, кърпа, чехли и превръзка. Можете обаче да носите свои собствени неща със себе си.

Как е да си в турска баня или хамам?
При тази традиционна атракция можете да се насладите на автентично изживяване, да отпуснете мускулите си, да си починете в парна баня, да освежите тялото си, да получите пилинг, много масажи на тялото, ароматерапия и др.

Най-добрите турски бани и хамами в Истанбул

В Истанбул ще намерите широка гама от популярни традиционни хамами и турски бани. Повечето от тях са разположени в популярните туристически зони като Султанахмет и Таксим.

Catma Mescit Hammam в Касимпаша

Разположен в квартал Kasimpasa, Catma Mescit Hammam е едно от най-популярните места, където можете да се насладите на страхотно хамам и спа изживяване в Истанбул. Историческият хамам е построен от Мимар Синан през 1533 г. и обслужва своите гости в автентичната си атмосфера.

Catma Mescit Hammam също предлага разнообразие от услуги като VIP грижа за хамам, масажни услуги, традиционен ритуал с скраб-пяна, спа класика, рефлексология, маски за лице, витамикс маска, традиционен балийски масаж, джинджифилов пилинг.

Адрес: Catma Mescit Mah. Hayratci Sok. Nova Plaza Pera Otel No:1 Beyoglu, Истанбул

Тел.: +90 542 619 05 86,  Сайт

Аясофия Хюрем Султан Хамам

Разположена между Света София и Синята джамия, историческата Хюрем Султан Хамам (Турска баня) (1556-1557) е построена от архитекта Синан по желание на Хюрем Султан, известната съпруга на османския султан Сюлейман Великолепни. Това е най-големият исторически хамам в Турция и е построен на мястото на древните обществени бани на Зевксип (100-200 г. сл. Хр.).

Действащата турска баня (отделни бани за мъже и жени) предлага няколко пакета хамам с различни масажни терапии и ритуали. Има и открито кафене и ресторант, където можете да си починете по време на разходката си по Султанахмет.

Адрес: площад Султанахмет, Истанбул
Тел.: +90 212 517 35 35

Чемберлиташ хамам

Хамамът Cemberlitas е друга популярна историческа турска баня, построена през 1584 г. от архитекта Синан. Намира се между Султанахмет и Беязит, по протежение на пътя Диван, където има трамвай.

Къде да опитаме най-добрата баклава в Истанбул?

Хамамът разполага с двойна баня с 38 перални и впечатляваща архитектура. Тук можете да се насладите на един фантастичен ден в банята.

Адрес: Mollafenari, Vezirhan Cd. No:8, Cemberlitas, Istanbul
Тел.: +90 212 522 79 74

Можете да резервирате онлайн своя ден за турска баня в Cemberlitas Hamam и да се насладите на това уникално и автентично изживяване в оригинална баня на 5 века.

Исторически хамам Галатасарай

Разположен по протежение на алеята, минаваща през Пасажа на цветята, хамамът Галатасарай (Турска баня) е построен от султан Беязит 2-ри през 1481 г.

Работейки от векове, това е страхотно място да се докоснете до 500-годишната традиционна баня на Османската империя.

Адрес: Kuloglu, Turnacibasi Cd. No:8, Beyoglu, Istanbul
Тел.: +90 212 252 42 42

ОТКРИЙТЕ ГОРЕЩИ ОФЕРТИ ЗА ЕКСКУРЗИИ ДО ИСТАНБУЛ

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button