АктивностиКласацииСвят

Най-добрите ски курорти в Европа за 2021 година

Повече от 640 000 пътници от цял ​​свят избраха любимите си ски курорти в Европа. Старият континент е водещата дестинация за ски ваканции в света, а тези 10 ски курорта са най-добрите в съответните страни.

В продължение на почти 10 години милиони са гласували за любимите си ски курорти в Европа, но също и за най-красивите ски курорти във Франция, най-добрите ски курорти в Италия или най-добрите ски курорти за семейства, за луксозни почивки, най-добрите ски курорти за новогодишната нощ и най-евтините ски курорти в Европа.

След месеци затворени по домовете ни, трябва да излезнем сред природата. Вие сте готови да пътувате по-малко тази година, но предпочитате уникални пътувания до места, признати със своите специални туристически предложения? Искате да карате ски в най-добрите ски курорти в Европа, защото този спорт е част от вашата ДНК и допринася за вашето благополучие? Време е да се забавлявате! Ето списък с любимите ви курорти, които са популярни сред туристи от 172 държави.

Подобно на Вал Торенс и неговия „Clean United Label“, изброените по-долу ски курорти се ангажират да ви посрещнат в приятелска и безопасна среда тази зима.

Здравните правила налагат социално дистанциране, което предполага по-малко места в местата за настаняване и по-малко хора в кабините на ски лифтовете. Затова ви препоръчваме да резервирате настаняване, ски карти и полети предварително.

Пожелаваме ви прекрасни ски ваканции в най-добрите ски курорти в Европа!

1. Вал Торенс, Франция – Val Thorens, France

Всяка зима Вал Торенс и неговите екипи от професионални и страстни хора правят всичко възможно, за да осигурят на почиващите вълшебни преживявания. Споделяйки тези моменти, те предават своите ценности, страсти и своите знания. Общата визия  „LIVE UNITED“  се пише от почти 50 години и която има само една цел – да създадете заедно уникални, празнични, гурме или спортни преживявания. На 2300 метра надморска височина, Вал Торенс прави иновации и създава преживявания.

Вал Торенс дължи тази изключителна репутация преди всичко на местоположението си: „Вал Торенс постигна невъзможното, като се превърна в най-високия ски курорт в Европа. От 70-те години на миналия век спортисти и планински жители, които помогнаха за изграждането на този проект и му придадоха тази изключителна слава на Вал Торенс като сестрите Гойчел“, споделя режисьорът Винсент Лалан.

Целта е ясна, да се опрости и подобри престоя на всеки. Вал Торенс се ангажира да създава уникални спомени и трайни връзки между своите клиенти и жителите му.

Този курорт е 5 пъти награждаван с титлата „Най-добър ски курорт в Европа“, както и няколко пъти с титлата „Най-добър ски курорт в света“. Най-награждаваният ски курорт ви очаква тази зима за безопасна и забавна почивка в най-добрия ски курорт в Европа.

 • Дати на отваряне и затваряне: от 20 ноември 2021 г. до 8 май 2022 г
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/FRA
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Шамбери, Лион или Женева
 • Къде може да отседнете: „Hotel Pashmina Le Refuge“, който е заслужава наградата за най-добър ски курорт хотел в Европа.
  Val Thorens Вал Торенс
  Снимка: Pixabay

2. Кицбюел, Австрия – Kitzbühel, Austria

Кицбюел е идеалният избор за скиори, които търсят най-добрите ски писти в Европа. Кицбюел е класиран на първо място за най-добрите ски курорти в Европа за Нова година и на първо място за най-красивите ски курорти в Европа.

Кицбюел е най-легендарната спортна дестинация в Алпите. Този самоуверен лозунг означава град, който безпроблемно съчетава традиция с изтънченост. Легендарният Ханенкам, дългата спортна традиция и пионерските начинания в алпийския голф и зимните спортове са допринесли за световната репутация на Кицбюел.

Днес Кицбюел остава място на контрасти, където селски тиролски къщи за гости се срещат с международни дизайнерски бутици. Посетителите могат да изживеят Кицбюел по много начини, от алеите в средновековния стар град и спиращите дъха писти до елегантните хотели и живописни туристически пътеки в града.

 • Дати на отваряне и затваряне: 30 октомври 2021 г. до 24 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/AUT
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Залцбург , Инсбрук или Мюнхен
 • Къде може да отседнете: „A-ROSA Kitzbühel“ Разположен в най-добре оценения район в Кицбюел.
Kitzbühel Кицбюел
Снимка: Pixabay

3. Алп д’Юез, Франция – Alpe d’Huez, France

Този курорт е идеална комбинация от забавление, релаксация, спорт. Това е един от любимите курорти за семейства, но също и за приятели, двойки, начинаещи и опитни скиори. Алп д’Юез също е един от най-добрите ски курорти за гарантиран сняг. 3 пъти награждаван с титлата за най-добър ски курорт в Европа, Алп д’Юез е преди всичко невероятна атмосфера. Това е едновременно семеен ски курорт, автентичен курорт, но също така забавен, шик, идеален за пазаруване или след ски, накрая това е един от най-добрите ски курорти, с най-съвременната инфраструктура.

Курортът е надарен със съоръжения, които хармонизират с природните дадености на курорта. Предлага на почиващите на закрито и на открито, спортни и културни дейности. Алп  д’Юез е курорт за стил на живот „пресъвършен“, с широка гама от възможности за снежни спортове и много други дейности

Тази зима ще има сняг, а ресторантите и кафенетата ще работят. Франция планира да спре да налага толкова силно блокирането, ако епидемията от Covid-19 се възобнови. За допълнителна сигурност ви препоръчваме да резервирате вашето настаняване и ски карти предварително, тъй като правилата за социално дистанциране намаляват броя на хората, разрешени в хотели и каюти.

 • Дати на отваряне и затваряне: от 4 декември 2021 г. до 24 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/FRA
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Гренобъл , Лион или Женева
 • Къде може да отседнете: „Les Grandes Rousses“. На 300 м от ски лифтовете.
Alpe d’Huez Алп д'Юез
Снимка: Pixabay

4. Кортина д’Ампецо, Италия – Cortina d’Ampezzo, Italy

Кортина д’Ампецо е световно известен курорт в Северна Италия. Намира се на 40 километра от австрийската граница. Той е известен с качеството на своите склонове и инфраструктура и е в непосредствена близост (магистрали, автобуси, летища Венеция и Верона). Кортина д’Ампецо, или просто Кортина – е най-известният планински курорт в Италия.

Скиорите могат да се насладят на 120 км писти от различни нива, от писти за начинаещи до пистите на Световната купа за жени. Човек не може да напусне Кортина, без да опита трите ски зони, всяка със своите уникални характеристики: Фалория-Кристал, Тофане и Лагазио-Чинкуе Тори-Гиа. Склон, който опитният скиор не може да пропусне, е Форчела Роса, съчетаващ стръмност с несравними панорами.

Карането на ски в Кортина е всеобхватно изживяване. Карането на ски по перфектно поддържани писти е още по-добре, когато знаете, че ще спрете за обяд и ще опитате местно ястие в една от многото вкусни планински хижи. И докато карате ски, не забравяйте да спирате от време на време, за да се насладите на несравнимите гледки към Доломитите и красивата долина.

Заобиколен от спиращата дъха природа на Доломитите, Кортина през зимата е дестинация както за скиори, така и за любителите на снега. Поради санитарните мерки Covid-19 броят на местата за настаняване ще бъде ограничен. Затова не забравяйте да резервирате настаняване и ски карти предварително.

 • Дати на отваряне и затваряне: 27 ноември 2021 г. до 18 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/ITA
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до летище Тревизо (130 км), но можете да кацнете и във Венеция (150 км).
 • Къде да отседнете: „Faloria Mountain Spa Resort“ на 2 км от ски лифтовете.
Cortina d’Ampezzo Кортина д'Ампецо
Снимка: Pixabay

5. Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фибербрун, Австрия – Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Austria

Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фибербрун е поставен сред най-добрите дестинации за ски ваканция от много години.

Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фибербрун е не само една от най-големите ски зони в Австрия, с широка гама от вълнуващи дейности, международен усет и спиращи дъха природни пейзажи, това е най-готината ски зона в Алпите. 270 км писти и много повече чакат да бъдат открити. С тази здравна криза всички искаме да се върнем към природата и Заалбах Хинтерглем е точно това, от което се нуждаете.

За безопасна и природна зимна ваканция в Европа, резервирайте престоя си в Заалбах Хинтерглем. Не се бавете с резервирането на вашето настаняване и вашите ски карти, здравните разпоредби ще намалят броя на наличните места за настаняване и броя на местата в кабините на кабинковия лифт.

 • Дати на отваряне и затваряне: 26 ноември 2021 г. до 18 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/AUT
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Залцбург, Инсбрук или Мюнхен.
 • Къде може да отседнете: „Vaya Fieberbrunn fine living resort“.
Скициркус Заалбах Хинтерглем Леоганг Фибербрун Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Снимка: Pixabay

6. Цермат, Швейцария – Zermatt, Switzerland

Всяка година Цермат се нарежда сред най-добрите ски курорти в Европа. Вие също го класирате сред най-красивите ски курорти в Европа, най-добрите дестинации за посещение с влак и сред най-луксозните ски курорти.

Снежният спортен курорт Цермат – Матерхорн е едно от местата, които просто трябва да сте виждали поне веднъж в живота си. Спираща дъха алпийска панорама и 360 км писти привличат любителите на ски, бонвивани и алпинисти.

Селото в подножието на Матерхорн е заобиколено от великолепен алпийски пейзаж. Покрито със сняг на 1620 метра (нивото на гарата), селото изглежда като нещо от приказката. 360 километра писти, разположени на височина между 1620 и 3883 метра както в Швейцария, така и в Италия, предлагат неограничени и безгранични възможности за ски. 70 процента от склоновете са върху ледника или може да бъде заснежен. Има и Snow Park, който е абсолютно задължителен за фристайлъри и сноубордисти.

 • Дати на отваряне и затваряне: от 4 декември 2021 г. до 30 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/CHE
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Женева или Милано
 • Къде може да отседнете: „The Christiania Mountain Spa Resort“ на 100 метра от ски лифтовете. Предприети мерки за здраве и безопасност.
Zermatt  Цермат
Снимка: Pixabay

7. Межев, Франция – Megève, France

Межев е един от най-добрите ски курорти във Франция. Знаменитости, актьори, държавни глави и спортисти обичат Межев, защото е шик и небрежен курорт.

Разположен точно в сърцето на масива Монблан, ски зоната на Межев се възползва от качествена снежна покривка и изключителна обстановка, така че да можете напълно, да оцените 445-те километра от ски зоната Evasion Mont-Blanc. Когато карате ски в Межев, човек съзерцава стари исторически селски къщи, осеяни по склоновете, вкусва местни продукти в един от многото качествени ресторанти на голяма надморска височина, от които само Межев държи тайната.

Това автентично планинско селце носи очарованието на миналото. Той също така предлага повече от 260 км писти и богат избор от великолепни 5-звездни хотели. Особено харесван е хотел „M de Megève“, разположен в сърцето на селото. Той съчетава модерност и традиция с невероятно уелнес изживяване със своя спа център „Cinq Mondes“. Препоръчваме също и „Fermes de Marie“, който също съчетава лукс, изискана кухня, традиция и гостоприемство. Насладете се на страхотна храна в гурме ресторанта, отпуснете се в спа центъра „Pure Altitude“ или отпийте вкусен коктейл пред огъня в този изключителен хотел.

 • Дати на отваряне и затваряне: 18 декември 2021 г. до 17 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/FRA
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Женева/Швейцария (1ч и 20мин. с кола). Проверете ограниченията за пътуване за Швейцария, може да са различни от тези от Франция https://reopen.europa.eu/en/map/CHE
 • Къде може да отседнете: Особено харесваме хотел „M de Megève“, разположен в сърцето на селото. Взети са мерки за безопасност и здраве
Megève Межев
Снимка: Pixabay

8. Зьолден, Австрия – Sölden, Austria

Тази зима карайте ски в пълна безопасност в един от най-добрите ски курорти в Европа. Освен ски пистите на ледника, през ноември се очаква откриването на зимната ски зона Золден и Хохсьолден. Скиорите и сноубордистите могат да избират измежду не по-малко от 148 километра перфектно поддържани писти за всички нива и способности, 35 планински лифта без абсолютно никакви лифтови линии. В прочутия ски рай на Йоцтал зимният сезон вече има три сезона, направени по мярка за любителите на ранната зима, страстните спортисти за издръжливост и почитателите на апре ски.

Свързани ски зони във вечния лед Ледниковите склонове в горния Йоцтал, извисяващи се високо над селото на скиорите, предлагат перфектни снежни условия още от началото на септември.

Това е времето, когато обикновените ливади и горите на долината носят най-цветната си рокля – варираща от жълто до кафяво и тъмночервено. Най-високият панорамен път в Източните Алпи отвежда скиорите и сноубордистите без усилие с кола или автобус от Зьолден до склоновете на Тифенбах и ледника Ретенбах, един от най-големите ледникови ски зони в Австрия.

Разбира се, снегът е гарантиран между 1350 и 3340 метра надморска височина от октомври до май – благодарение на най-модерната система за сняг, покриваща около 80 процента от всички склонове.

 • Дати на отваряне и затваряне: от 20 ноември 2021 г. до 1 май 2022 г..
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до летище Инсбрук (1:10 с кола).
 • Къде може да отседнете: „Die Berge Lifestyle Hotel Sölden“ Предприети мерки за здраве и безопасност
Sölden Зьолден
Снимка: Pixabay

9. Гщаад, Швейцария – Gstaad, Switzerland

Тези зимни ваканции се насладете на безопасни и шикозни преживявания в един от най-добрите ски курорти в Европа.

Комбинацията от специалните преживявания, с които Гщаад е толкова известен, е ненадмината. Тя не може да бъде намерена никъде другаде и прави Гщаад „последният рай в един луд свят“ (цитат от актрисата Джули Андрюс, редовна посетителка на Гщаад).

Престижната стойност на марката Гщаад е начело в списъка. Международно известната марка, която се свързва с лукса и висшето общество, създава стойност, която резонира далеч отвъд действителната основна целева група. Ето защо не е изненадващо да видите Гщаад включен в класацията на най-красивите ски курорти в Европа и луксозните ски курорти в Европа.

 • Дати на отваряне и затваряне: 6 ноември 2021 г. до 3 май 2022 г. (ледник 3000).
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/CHE
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до Цюрих (2,5 часа с кола) или Женева (2 часа с кола).
 • Къде може да отседнете: „Le Grand Bellevue“ на 1 км от ски лифтовете. Взети са мерки за безопасност и здраве.
Gstaad Гщаад
Снимка: Pixabay

10. Санкт Антон ам Арлберг, Австрия – St Anton am Arlberg, Austria

Гигантска ски зона, пълна с вълнуващи събития, готини традиции, адреналинови ритници, неподправено забавление и ненадминати удоволствия на пистите. Санкт Антон ам Арлберг също е дом на ски легенди и пионери, като Ханес Шнайдер, които потвърждават статута на Арлберг като „родното място на алпийските ски“. Най-модерните системи за въжени линии, ексклузивни хотели и международни барове, съчетани с очарованието на селото с шоколадови кутии – посетителите от цял ​​свят ценят Сейнт Антон за тези качества и характеризират космополитния му усет само с присъствието си.

Арлберг е най-големият взаимосвързан ски курорт в Австрия / 5-ият по големина в света.

 • Дати на отваряне и затваряне: 3 декември 2021 г. до 18 април 2022 г.
 • Актуална информация: https://reopen.europa.eu/en/map/AUT
 • Най-близки летища: Резервирайте полетите си до летище Инсбрук (1:10 с кола) или летище Цюрих (2:30 с кола).
 • Къде може да отседнете: „Mountain Spa Residences“ Взети са мерки за здраве и безопасност.
Arlberg Санкт Антон ам Арлберг
Снимка: Pixabay

Фото кредит заглавна снимка: CSG Helmets

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button