ВарнаНовиниСофия

Над 2,6 млн. българи са летели с Wizz Air през миналата година, ето кой е най-популярният маршрут

Ръст от 77 процента на пътникопотока в България през 2022 г. отчитат от авиокомпанията Wizz Air в сравнение с предходната година, съобщават от авиопревозвача. Над 2,6 милиона са пътниците в България на Wizz Air, в сравнение с 1,4 милиона през 2021 г., което надскача резултатите от преди ковид пандемията. Най-популярният маршрут за годината у нас е бил София – Тел Авив.

В международен план общо 45 милиона пътници са резервирали билети с Wizz Air през миналата година, което е два пъти повече от 2021 г., когато са били 27,1 милиона, и с 10 процента повече от 2019 г. – 41 милиона пътници.

Wizz Air стартира полетите между Варна и Прага

От там заявяват още, че продължават да изпълняват ангажимента си за достъпни възможности за пътуване и са готови да разширят дейността си през 2023 г. Авиокомпанията има две постоянни бази у нас с около 400 членове на екипажа, опериращи с 10 самолета по 60 маршрута, пише БТА.

Мрежата на Wizz Air до, от и в рамките на България отчита ръст с 48 процента през миналата година, което е осигурило 400 000 допълнителни места в продажба на пазара.

Българка показа другото лице на Израел

От авиокомпанията изтъкват, че продължават да спазват принципите на ESG (опазване на околната среда, социални политики и корпоративно управление) в своите операции.

Отбелязват, че разполагат с една от най-младите флотилии със средна възраст на самолетите 4,6 години, доста под средната възраст на основните им конкуренти, която е около 10 години.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button