Новини

Милано предприе невиждани мерки срещу нощния живот

Милано предприема мерки срещу нощния живот в оживения район Порта Венеция, като забранява продажбата на напитки и храна за вкъщи в определени часове.

Временната забрана означава, че празнуващите късно вечерта вече не могат да купуват напитки или храна за вкъщи от магазини, сергии, барове с места на открито и дори автомати.

Той е в сила от полунощ до 6 сутринта през делничните дни и от 1:30 сутринта до 6 сутринта в петък и събота вечер поне до 19 ноември.

Новите разпоредби бяха въведени, след като местните жители съдиха кметството за шум, причинен от нощния живот в района по-рано тази година.

Къде важат правилата на Милано?

Забраната обхваща оживената ЛГБТ+ зона за нощен живот на Порта Венеция, минаваща от Пиаца Обердан до виа Мелцо и виа Лазарето.

Прилага се за магазини, сергии, барове с външни места и вендинг машини.

Уличните търговци са изправени пред още по-строги мерки, тъй като им е забранено да влизат в района между 18 и 6 сутринта, пише „Евронюз“.

Защо Милано предприема жестоки мерки срещу пиенето на открито?

Уморени от шума, тълпите и престъпността, които съпътстват нощния живот в района, Комитетът на жителите на Lazzaretto призова градските власти да предприемат действия.

Вслушвайки се в молбите им, кметът на Милано Джузепе Сала каза: „Тази идея за 24-часовия град, в който няма работно време, винаги отворен, вече не ме убеждава толкова много“, според италианската информационна агенция Ansa.

„Вярвам, че градовете също трябва да почиват като нас хората и да имат разписания, които са малко по-подходящи за всички“, продължи той.

Заведение в Милано продава чийзбургер с брашно от щурци

Това не е първият път, когато подобни мерки се предприемат за ограничаване на бунтовниците в Милано. През май 2020 г. продажбата на алкохол за вкъщи беше забранена от 19:00 до 7:00 сутринта, след като жителите нарушиха правилата за безопасност срещу COVID-19.

През юли 2022 г. и юни тази година напитките за вкъщи след работно време отново бяха забранени в центъра на града, този път за намаляване на шума и престъпността по улиците.

„Не искаме да санкционираме забавлението , нито работата и предприемаческите дейности“, каза Марко Гранели, съветник по сигурността на Милано, когато предложи най-новите правила, според италианския всекидневник La Repubblica.

„Ние обаче трябва да позволим на жителите да си починат и на всички граждани да се насладят на качествено обществено пространство в безопасност“, добави той.

„От съществено значение е да се намери баланс в нощния живот и да се дадат ясни правила за всички.“

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button