Новини

Летище София обяви чартърната си програма за зимния сезон

Летище София обяви началото на зимното разписание на столичния аеропорт.

През зимните месеци тази година Летище София ще има широка чартърна програма, както към различни дестинации, така и полети от т.нар. ски чартъри, уточняват от летището.

Българската авиокомпания European Air Charter има заявени полети до Хургада в Египет, както и до още един курортен град, разположен на брега на Червено море – Акаба в Йордания. Превозвачът ще изпълнява чартърни полети и до италианската столица – Рим. До Хургада пътниците от Летище София ще могат да стигнат и с още една авиокомпания – BH Air, които ще летят и до египетската столица Кайро.

Заявените „ски“ чартъри през този зимен сезон са от Дъблин, Манчестър, Белфаст, Бирмингам, Нотингам, Нюкасъл и Бристол.

Летище София въвежда най-съвременни системи за проверка на багажи

През зимното разписание тази година ще се изпълняват полети до над 90 дестинации от над 30 редовни и чартърни авиокомпании. Най-много слотове за зимния сезон към момента имат авиокомпаниите Ryanair; Wizz Air и националния превозвач Bulgaria Air.

„СОФ Кънект“ продължава своята политика за привличане на нови авиокомпании и добавяне на честоти, както по съществуващи дестинации, така и по договарянето на нови маршрути. Това е част от стратегията за увеличаване на въздушната свързаност на българската столица като част от цялостната стратегия за развитие на летището, уточняват от компанията.

През октомври летище София организира първият в България авиокариерен форум, както и домакинства срещата на Икономическия комитет на европейската асоциация на летищата – ACI EUROPE.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button