22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Летище Варна посрещна първия полет с организирани туристи за Лято 2023

Летище Варна посрещна днес първия полет с организирани туристи за Лято 2023, съобщиха от пресслужбата на концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Гостите са от Люксембург и пристигат у нас с полет на авиокомпанията „Луксеър“ (Luxair). Самолетът е посрещнат на летището с водна арка, много изненади, сувенири и мускали с българско лавандулово масло, на което България е производител номер 1 в света.

От аеропорта припомнят, че от 21 години насам „Луксеър“ осъществява полети без прекъсване до летището във Варна дори и по време на пандемията. Лятната полетна програма на компанията ще се изпълнява до края на месец септември.

От средата на този месец започват да се извършват първите чартърни полети от Германия, като седмица след това стартират и първите чартъри от Полша. През този сезон се рестартират полетите от Хелзинки, които започват от началото на юни, след тригодишно прекъсване. Летище Варна ще посрещне две нови авиокомпании тази година – израелската „Аркиа израели еърлайнс“ (Arkia Israeli Airlines) и шведската „Братънс интернешънъл еъруейз“ (Braathens International Airways), казаха за БТА от пресцентъра на аеропорта. Първата от тях ще изпълнява чартърни полети до Варна от Тел Авив, а втората – от Копенхаген.

Над 3 милиона пътници са преминали през летищата в Бургас и Варна

На летището очакват сериозен интерес от туристи от Чехия. БТА припомня, че през тази година за първи път ще се изпълняват директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна, а през летния сезон новите дестинации са общо 5.

На летището във Варна през тази година очакват ръст на трафика спрямо 2022 година, но няма да бъдат достигнати нивата от предпандемичната 2019 година.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации