Новини

Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите след земетресението

Xотелът на Кристиано Роналдо в Маракеш се е превърнал в убежище за оцелелите от земетресението, което удари Мароко.

Според арабските медии опустошителното земетресение с магнитуд най-малко 6,8 по скалата на Рихтер до момента е причинило смъртта на над 2000 души и приблизително същия брой ранени.

С огромните щети на жилищните райони много мароканци останаха без дом.

В резултат на това хората отиват във всички сгради, където могат да намерят подслон след природното бедствие, включително хотела, собственост на португалската суперзвезда.

Редица базирани в Маракеш организации и фирми предложиха помощ на засегнатите от земетресението. Един от тях е притежаваният от Роналдо Pestana CR7 Marrakesh.

Хотелът е с четири звезди и включва открит басейн, фитнес център, ресторант и тераса.

След земетресението: Безопасно ли е да пътуваме до Мароко?

Но докато оцелелите се събират, за да се опитат да намерят подслон, хотелът твърди, че е оставил настрана луксозния си имидж и е отворил вратите си за всички.

„Успяхме да влезем в хотела на Кристиано Роналдо, който е в покрайнините, за да ни дадат стая“, каза Ирен Сейксаснпред Channel 24h. „Намираме се във фоайе с много хора от различни националности и чакаме да видим дали можем да си вземем стая, но всички сме спали цяла нощ на улицата. В седем сутринта от хотела ни казаха, че да, можем да влезем“, добави тя.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button