Новини

Корфу измести Миконос като магнит за милионери

Гръцкият остров Корфу предлага едни от най-скъпите вили под наем в южната ни съседка. Богати хора от цял свят ги наемат за лятна почивка на шокиращи цени, които тази година изпревариха дори тези на остров Миконос.

Години наред остров Миконос предлагаше най-скъпите и луксозни вили за почивка в Гърция. Този сезон богати гърци и чужденци ще почиват на остров Корфу на цени, по-високи от тези на Миконос. Тези вили са построени с прекрасна гледка към морето и дизайнерски мебели, подчертават рекламите на туристическите агенции.

15 причини да посетим Корфу това лято

Сред най-евтините вили под наем, но за богати хора, е постройка до брега на морето за максимум осем души и наемът е 17 хиляди евро за седмица. Може да почивате в къща, построена през 18-ти век за 24 хиляди евро за седмица. Седем спални, осем бани, безкраен изглед към Йонийско море предлага друга вила срещу 60 хиляди евро на седмица, съобщава БНР.

Интересна е не толкова цената на наема, коментират от туристическите агенции, а че скъпите вили на Корфу са наети до края на годината. Тези вили са собственост на частни лица – гърци, които плащат високи данъци върху приходите, уточняват от общината.
Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button