Новини

Колко струва едноседмична почивка на семейство с две деца на морето

Средно 1800 лева ще са нужни за едноседмична почивка на семейство с две деца до 12 години по Българското Черноморие през август.

По данни на директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, цитиран от БТА, чужденците са склонни да отделят за нощувка и закуска у нас за същия период от 500 до 1000 евро, а по-скъпите ваканции у нас могат да достигнат и 2400 евро. Това каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

През август – най-силният за туризма ни месец, се очаква в страната да дойдат на почивка около 2,1 млн. чужденци, основно в курортните „Албена“, „Св. св. Константин и Елена“, „Златни пясъци“, „Елените“, „Слънчев бряг“, „Дюни“ и ММЦ-Приморско, и около 1 млн. ще изберат ваканция на квартира в други обекти, извън основните морски курорти, главно по Южното Черноморие.

Колко струва ден на плажа – у нас и в Европа

Разпределението на почиващите от Германия е 60 към 40 на сто в полза на Северното Черноморие, коментира експертът. Той посочи, че като цяло прогнозните разчети за почивки на чужденците у нас през август са техните стойности да се запазят на миналогодишните равнища.

През август се очаква около 5 млн. българи да направят пътувания по нашето море, а вече има и наши сънародници, които за трети път го посещават. Положителната тенденция ще се запази и през септември, и октомври, каза експертът.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button