От мрежата

Колко струва дълъг уикенд в Андалусия с кола под наем?

Автономната област в Испания Андалусия привлича всяка година милиони туристи с невероятните си градчета, типична атмосфера, плажове, паркове и вкусна храна. Но колко струва да я обиколим, поне частично, с кола под наем?

Отговор на този въпрос дава българската влогърка Валери Йорданова, която заедно със своя приятел Мартин ни показват красотата на Южна Испания и то в седмицата на Великден (Semana Santa), когато местните празнуват с характерните за района си традиции.

В рамките на четири дни те успяват да посетят  градовете Малага, Ронда, Севиля, Кордоба и Гранада, да разгледат основните забележителности и да опитат от местната кухня.

гранада андалусия испания
Снимка: Pixabay

Валери не препоръчва посещение на Андалусия по време на Семана Санта заради огромния приток на туристи, които убиват част от чара, препълват заведенията и забележителностите, а цените са по-високи.

Горещ шоколад и чурос – задължително изживяване в Мадрид

Родната двойка са заплатили за колата под наем по 130 лева на ден, като в цената е включена и пълна застраховка. Те са платили и за три нощувки по средно 150 лева.

Във видеото влогърите дават информация и за цените на билетите в различните туристически обекти, както и за храната и напитките в заведенията.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button