От мрежата

Колко струва 3-седмично приключение в Мексико

Колко струва 3-седмично приключение в Мексико, включващо кола под наем, нощувки и храна. Отговорът на този въпрос дават влогърите от YouTube канала 𝐊®𝒊𝕤𝗉€𝘁𝙤 𝑻𝑽 в последното си видео.

Влогърите са платили общо 1700 евро на човек, като в тази сума влизат абсолютни всички разходи, включително и самолетните билети. Важно е да се уточни, че те прекарват 21 дни и организацията си я правят сами.

Бърз преглед на офертите на туристическите агенции показва, че тази сума няма да е достатъчна дори за едноседмична ваканция в Мексико, ако я организират те.

Влогърите започват обиколката на Мексико от Канкун, където цените за настаняване са по-високи. Цялата организация за настаняването са си я направили самите те чрез Booking и AirBnb. Неприятна изненада при настаняването се оказва 21% данък, който не е включен в обявената цена. За първата нощувка плащат 45 евро.

Те показват и колко струва типична вечеря в ресторант, която определят като пищна – по 33 евро на човек, включително 20% бакшиш.

Наемането на кола не е трудно и скъпо. Те са платили 26 евро на ден за автомобил. Отбелязват, че магистралите в Мексико са скъпи. За участък около 50 километра са платили 8 евро.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button