Новини

Колите на Google са отново в България, снимат над 50 населени места

Google Street View отново ще мине по пътищата на България тази пролет. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта е да се осъвременят изображенията в Google Maps.

В приложението вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

Освен за ориентиране на пътя, в приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като х. „Алеко“ – Черни връх, х. „Вихрен“ – Муратов връх, както и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани.

Kак да изберете правилната компания за автомобили под наем?

Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, включително Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Тази година обиколката на България ще започне на 2 март, като ще премине през над 50 населени места.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button