От мрежата

Кой стои зад „Летящите рокли“ пред Белоградчишките скали

ените с „летящите рокли“ в цветовете на българското знаме – почти няма как да не сте ги забелязали. В деня на Националния празник на България – 3 март, снимките им обиколиха социалните мрежи и станаха истинска сензация. Облечени в бяло, зелено и червено и на фона на Белоградчишките скали, те привлякоха вниманието на хиляди потребители и повдигнаха националния дух.

Кой обаче стои зад красивите кадри и какво е посланието?

Автор на снимките е фотографът Антонина Лозанова, а идеята е на Цветана Крискова и Виктория Славчева – майка и дъщеря, които стоят зад „летящите рокли“. Специално за 3 март те ушиват рокли в цветовете на трибагреника за фотосесия, с която да представят Белоградчишките скали по различен начин и да покажат женската красота.

„Нашите кадри бяха заснети още в средата на февруари. Идеята беше не само да поздравим с празника потребителите на социалната мрежа, но и да покажем красотата на роклите и природната картина в Белоградчик. Жените с „летящите рокли“ са нашите невероятни модели – млади момичета от Белоградчик, на които благодарим, че издържаха студеното време и силния вятър, за да виждате кадрите такива, каквито са днес“, казва пред бТВ Антонина Лозанова.

Белоградчишките скали са мястото, което Цветана и Виктория подбират, за да предлагат фотосесии със своите рокли, които шият сами. Локацията е избрана заради свободното пространство, в което може да се опъне дългият шлейф на роклите, както и заради красотата на природата.

Момичета оживиха трикольора на фона на Белоградчишките скали

По време на снимките по случай Националния празник екипът среща много трудности.

„Този път ни се наложи да снимаме при изключително лоши метеорологични условия. Вятърът помага за развяването на дългия шлейф на роклите, но често и пречи. На терен, освен фотографът и моделите, са и още асистенти, които се грижат роклите постоянно да стоят красиво опънати. По време на фотосесията се превърнахме в атракция за туристите, които тогава също посещаваха крепостта. Те много се радваха на момичетата и също ги снимаха за спомен с техните мобилни телефони“, разказва Антонина Лозанова.

Още в първите часове след публикуването кадрите се радват на изключително голям интерес в социалните мрежи. Те събират множество харесвания и положителни коментари, а впоследствие са споделяни и от други хора и страници.

„Най-важното послание на този проект е да вдъхнем чувство на национална гордост и да насърчим другите да оценяват и почитат уникалната българска култура и природни чудеса“, казва фотографът Антонина Лозанова.

Това не е единственият проект на Антонина Лозанова и двете дами. Те планират фотосесии до замъка „Баба Вида“ във Видин. Главната им цел обаче е да привличат хора, които да се снимат с „летящите рокли“ на фона на Белоградчишките скали, подобно на Кападокия, Санторини и др.

Екипът снима през цялата година и има клиенти от различни краища на страната. Всеки, който желае да се докосне до подобно преживяване, може да се свърже с тях.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button