Новини

Какви са цените на остров Тасос това лято?

Гръцкият остров Тасос е предпочитана дестинация за почивка сред българите. Много наши сънародници пътуват често до тази част на южната ни съседка.

Причините – лесен достъп (най-често с кола и ферибот), десетки плажове, плажни барове, ресторанти, красиви гледки и кристална вода.

Разстоянието от София до пристанището в Керамоти е 356 км. Но колко по-скъпо са храните и услугите това лято? Ето какво показва проверката на сайта бТВ Бизнес новините.

Цената на ферибота от Керамоти до острова за двама възрастни с две деца и автомобил е 38 евро в едната посока.

Добре е да заредите гориво още докато сте в България, защото в пристанищното градче цените са значително по-високи от тези у нас.

Пътят с ферибота до острова е 30-40 минути, след което ще пристигнете в главния град на Тасос – Лименас, което означава “пристанището”. Това е и търговският и административен център на острова.

Тасос предлага на посетителите разнообразие от природни дадености, както и вкусна традиционна гръцка храна.

Eдин от популярните плажове със ситен пясък и широка ивица e Golden Beach.

Кои са най-добрите плажове на Тасос?

Там два шезлонга и чадър са на цена от 10 евро, на първа линия – 20 евро.

Има и свободна зона за поставяне на кърпи и чадъри, паркингът е безплатен. В заведението се предлага разнообразие от ястия и напитки. Основните са между 12 и 18 евро за порция.

На “златния плаж” любимият летен коктейл Мохито струва 10,50 евро. На този плаж, подобно на тези в България, обикалят търговци, предлагащи от чанти, очила и гривни до храна. Поничката при тях се продава за 3 евро, а варената царевица е на цена от 2,5 евро.

Содата, останалите безалкохолни напитки и студеният чай от бара на плажа са по 4 евро за брой. Цената на фрапето също е 4 евро.

Един от най-популярните и посещавани плажове на остров Тасос е Lа Scala.

Колко струва един ден на Халкидики?

Разполага с паркинг, който не се заплаща. Шезлонгите и чадърите се заемат при условие за минимална консумация, която варира в зависимост от броя хора.

Клуб сандвич е на цена от 14 евро, а бургерът – 18 евро, пържените картофки са 6 евро. Пастата струва между 8 и 10 евро.

Един от най-красивите плажове на Тасос е снежнобелият Marble Beach или Мраморният плаж.

Обсипан е с бели камъчета, а водата е ярко синя.

До него се достига по земен път, който при наличие на определена степен на опасност от пожари се затваря, а достъпът до плажа е ограничен.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Хубаво, обаче в нито един от петте плажа, които обиколих в Тасос, не са ми искали пари за чадър и шезлонг. Включително и Ла скала… Информацията ви не е точна :)

  2. Има и плажове, на които чадър и шезлонги се заплащат. Някъде цената е 5 евро за комплект, а някъде е 10 евро. Преобладават обаче плажовете със задължителна консумация и без други такси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button