22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Колко е скъпо да закусваш с жирафи

Giraffe Manor в Кения е добре познато място сред любителите на животните и яките снимки в Инстаграм. В този луксозен курорт близо до столицата Найроби можете да имате уникално изживяване – закуска с жирафи. Всяка сутрин в точно определен час те си пъхат дългите вратове през прозорците и очакват гостите да споделят закуската си с тях.

Това необикновено настаняване съществува от доста време: Giraffe Manor за първи път е отворен през 1932 г. като ловен дом.  До 1974 г. е било шотландска хижа, построена от Дейвид Дънкан.

Снимка: Instagram/Giraffe Manor Hotel

Тогава Бети Лесли-Мелвил и съпругът й Джок купуват имението и се нанасят. Те радикално променят предназначението на хижата и я превръщат в убежище за жирафи, след като научават, че жирафите Ротшилд  са застрашени от изчезване.

Снимка: Instagram/Giraffe Manor Hotel

Днес  хижата представлява луксозно имение, в което има над десет жирафа и те са свикнали да общуват с хората.

През последните години се превърна в едно от най-мечтаните места за настаняване заради невероятните снимки, които превзеха социалните мрежи. Това повлия и върху цената на настаняване. В момента най-евтината нощувка в имението е 875 долара на вечер за двойна стая.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации