Новини

Как да разгледаме Франция за 1 евро

Нискотарифната влакова услуга Ouigo продава билети само за 1 евро на 23 май.

24-часовата разпродажба ще бъде налична в Ouigo Train Classique – услугата за нормална скорост на оператора. Навършва се една година от стартирането на това разширение към оригиналните високоскоростни услуги на марката.

Управляван от националната железопътна компания на Франция SNCF, Ouigo превозва пътници през френската и испанската мрежа. Услугата Train Classique предлага бюджетни пътувания между 14 дестинации, включително Париж, Лион и Нант.

Билетите обикновено струват от €10 до €49 в едната посока, докато децата пътуват на фиксирана тарифа от €5 или €8.

Как да вземете билети за Ouigo за €1

24-часовата флаш разпродажба ще започне в 7 сутринта във вторник, 23 май. През това време ще се предлагат 10 000 единични билета за 1 евро всеки.

Те могат да се използват за пътуване между 24 май и 5 юли 2023 г. включително (с изключение на 29 май).

Билетите ще бъдат налични на Ouigo.com, приложението Ouigo и от одобрени от SNCF онлайн туристически агенции.

Къде можете да пътувате за €1?

Сделката ще се прилага за 14 дестинации, обслужвани от Ouigo Train Classique.

От петък до неделя и през летния период (30 юли-31 август) Ouigo извършва три ежедневни двупосочни пътувания между Париж и Нант и две двупосочни пътувания между Париж и Лион . Извън това услугите се изпълняват (съответно) два пъти и веднъж дневно.

Испания с невероятна оферта, сваля разко цените на билетите

Пътят от Париж до Нант отнема общо около четири часа. Той е разпределен по два маршрута, със спирки в Juvisy, Massy-Palaiseau, Versailles Chantiers, Chartres, Le Mans и Angers-Saint-Laud на единия; и Juvisy, Les Aubrais, Blois Chambord, Saumur и Angers-Saint-Laud от друга.

Париж до Лион отнема около пет часа, със спирки във Villeneuve Saint-Georges, Melun, Dijon Ville, Chalonsur-Saône и Mâcon Ville.

Какво е Ouigo?

Ouigo е създадена като бюджетен клон на националния доставчик на Франция, SNCF. Той управлява нискотарифни високоскоростни влакове между големите градове в северната и централната част на страната.

Неговите високоскоростни услуги се движат между Париж и големите градове, включително Лион, Авиньон, Екс, Марсилия, Кан, Ница, Ним, Монпелие, Бордо, Тулуза, Рен, Анже, Нант и Страсбург.

Ouigo España обслужва високоскоростни услуги между Мадрид и Барселона в Испания.

Класическата услуга на компанията се движи с редовни скоростни влакове в Северна и Централна Франция.

Тарифите започват от само €10, ако се резервират предварително, но обикновено са по-скъпи, ако се закупят в деня на пътуването. Те често са по-евтини от вътрешните полети.

Подобно на бюджетна авиокомпания, Ouigo таксува допълнителни екстри като резервиране на място с електрически контакт. Багажът е ограничен до една малка и една чанта за ръчен багаж; размер, но няма ограничения за тегло.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button