Новини

Испания с невероятна оферта, сваля разко цените на билетите

Лявото испанско правителство обяви значителни намаления на билетите за влакове, сред които и картите „Интеррейл“ (Interrail) за пътувания в Европа, както и за автобусите, за да насърчи младите хора да пътуват това лято, предаде Франс прес.

Тези оферти целят „да улеснят пътуванията за развлечение на младежите през лятото и да подпомогнат туристическия сектор“, който е стълб на испанската икономика „да консолидира възстановяването си след пандемията“. Това обяви транспортното ведомство в комюнике след заседание на правителството, цитирано от БТА.

По-конкретно младите хора на възраст между 18 и 30 години в Испания ще могат да се възползват от тези намаления от 15 юни до 15 септември, след като са се регистрирали на сайта на министерството.

Тези намаления, обявени в разгара на кампанията за местните и регионални избори на 28 май и парламентарните в края на годината, могат да достигнат 90 на сто при жп линиите на кратко и средно разстояние или за услугите на държавните автобусни компании.

Търсят се над 60 000 работници за летния сезон в Испания

Младежите, които купуват билети за високоскоростните линии на държавния оператор „Ренфе“ (Renfe) или частни конкурентни компании, ще се възползват от отстъпка от 50 на сто с максимум от 30 евро на билет, а цената на картите „Интеррейл“, продавани от „Ренфе“ и позволяващи да се пътува в цяла Европа, също може да бъде намалена с 50 на сто.

В рамките на мерките срещу инфлацията Испания вече пусна през септември безплатни жп карти за регионалните и крайградски влакове. Според „Ренфе“ през първото тримесечие са били издадени 2,1 милиона абонаментни карти.

Германия също пусна на 1 май нов билет за транспорта, който дава възможност да се пътува в цялата страна за 49 евро месечно.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button