СвятСъвети

Как да посетим най-вълшебните коледни базари в Европа с влак

Коледа е точно зад ъгъла, а градските площади в цяла Европа изкристализират в най-искрящите си форми.

Малко неща могат да ви доведат до празничното настроение по-бързо от обикалянето на коледен базар, стискането на греяно вино или горещ шоколад, докато се запасявате с подаръци.

Но прекрасното местно усещане на тези пространства може да бъде подкопано от въглеродните емисии, изразходвани за летене до тях.

За щастие, феновете на базарите могат да достигнат до много места с влак, благодарение на компанията за устойчиво пътуване Byway.

Базираните в Обединеното кралство специалисти са изградили впечатляващ рекорд, отвеждайки туристите до великолепието на Брюж, Кьолн, Страсбург и други градове.

Тази година те са събрали три нови лъскави маршрута, за да ви помогнат да видите празници в множество държави, без да напускате земята.

Отидете до коледните базари в Прага

Това приключение със спален влак ще ви отведе на магическа обиколка на Прага, Берлин и Кьолн.

Започва в Лондон с бързо прекосяване на Ламанша с Eurostar. От Париж ще хванете спалния влак до Цюрих, а след това до красивата столица на Чешката република Прага – където посетителите са разглезени от коледните базари.

По-големите на Стария градски площад, Вацлавския площад и Пражкия замък предлагат регионална кухня и традиционни коледни стоки, като стъклени дрънкулки и дървени играчки.

Българска влогърка обикаля с колата си коледните базари в Европа

За нещо малко по-малко Byway препоръчва посещение на пазара на Namesti Republiky (Площада на републиката), за да вземете малко имел.

Те са планирали очарователно, кръгово пътуване обратно през Германия, разглеждайки забележителностите на Берлин и Кьолн.

Известна дестинация за коледен пазар , Кьолн има Weihnachtsmarkt am Kölner Dom под своята голяма катедрала; коледният пазар на пристанището с морска тематика – с шатри, напомнящи платна; и блестящия пазар на ангелите в Ноймаркт.

Общо пътуването отнема шест дни и Byway препоръчва да отидете между 2 и 26 декември, пише „Евронюз„.

Разходете се из централноевропейските коледни базари

Ако имате повече свободно време и безкраен апетит за коледни базари, това е празникът за вас.

Върхът на това 12-дневно пътуване е престой от две нощувки в Будапеща – където коледният базар на града е избиран за най-добрия в Европа три пъти подред.

Той също така обхваща Кьолн, Мюнхен, Прага, Краков и Брюксел. Така че не забравяйте да опаковате допълнителна чанта за всички коледни дрънкулки, които ще вземете (друго предимство на пътуването с влак).

Има забавна почивка между Мюнхен и унгарската столица, както и много прекрасни хотели, в които да отседнете. Персонализирането на Byway означава, че можете да зададете нивото на бюджета си за тези престои – и да увеличите максимално своята покупателна способност в колибите на пазара.

Специалистите по устойчиво пътуване препоръчват да се впуснете в това незабравимо пътуване с влак между 2 и 23 декември.

Опаковайте три северноевропейски коледни базара само за пет дни

За тези, които имат по-малко време да се насладят на коледната магия, Byway са планирали това петдневно веселие в Северна Европа.

Започвайки от Лондон, той ви отвежда с Eurostar до Брюксел, където можете да се насладите направо на празничния дух в Winter Wonders – иначе известен като Plaisirs d’Hiver или Winterpret.

Тук има 200 хижи с лакомства и подаръци, заедно с впечатляващи звукови и светлинни шоута на Grand-Place, ясли в реален размер и ледена пързалка.

След това ще бъдеш отведен в Берлин. Насладете се на къри вурст и вкусни понички на уличния пазар или се насладете на място за хранене от висок клас в многобройните столични ресторанти с растителна храна.

Ще се върнете през Амстердам и неговото блестящо ICE село в Museumplein. Най-доброто време за това празнично двупосочно пътуване е от 13 до 26 декември.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button