Свят

Къде може да отседнем в къща във формата на китара

Двойка IT специалисти построиха къща за гости във формата на китара в Трансилвания, Румъния. Постройката бързо се превърна в атракция и привлича със своята форма туристи от различни места.

Създателите ѝ – Драгош и Мадалина Обанча, са я нарекли “Малка симфонична къща”. Двамата инвестират 50 000 евро в проекта.

“Започнахме от идеята да построим ваканционен дом, малка къща и дълго мислихме каква да бъде, каква форма да има. Исках да е нещо различно, а тук, в района, концепцията на китарата пасва. Ние сме в планината и хората идват в хижите, за да свирят музика на китара, докато седят край огъня. Така че решихме, че тази форма би била подходяща“, разказва Драгош пред в. „Зиарул финанчиар“, цитиран от БТА.

Срещу 50 евро може да спим в луксозна каруца с покрив и баня в Румъния

Конструкцията се оказва трудна, защото китарата има много взискателна форма по отношение на техническото изпълнение. ”Имахме предизвикателства по време на строителството, защото искахме къщата да е практична, да е подредена от всички гледни точки”, обяснява двойката.

Драгош и Мадалина планират да построят още къщи за гости във формата на други музикални инструменти и да изградят детска площадка.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button