АктивностиНовини

Искате да бъдете русалка? Вече е възможно!

Мнозина са си мечтали да бъдат Малката русалка като деца. Е, ако тази мечта ви преследва в живота и като възрастни, може да опитате един от курсовете за обучение на русалки на PADI (Професионална асоциация на инструкторите по гмуркане).

Всеки на възраст над шест години може да започне своето пътешествие като русалка и да се научи да задържа дъх, да плува с опашка, да разчита условията на океана и да уважава и защитава морския живот.

Какво е русалка?

Комбинирайки елементи от свободното гмуркане с носенето на „моноперка“ или опашка на русалка, изкуството на „русалката“ е вълнуващ нов начин за изследване под повърхността на океана.

Програмата за русалки на PADI стартира в световен мащаб през 2021 г. Започна в Китай със световен рекорд на Гинес за най-голямото подводно шоу с русалки. Оттогава PADI проведе първото Национално състезание за русалки, установявайки русалките като национален спорт в Китай, и организира още осем състезания в цяла Азия.

Русалката нашумя по целия свят, завладявайки въображението и любопитството на всички възрасти и полове.

Как да стана русалка?

Има редица различни курсове, които можете да правите с PADI в зависимост от вашия предишен опит, възраст и колко време имате.

Курсът Basic Mermaid е достъпен за всеки над шест години, който може да плува поне 25 метра. Освен че развива вашата плувна техника, този курс се фокусира върху предотвратяването и решаването на проблеми, за да сте в безопасност във водата. Освен това ви дава сертификат, което означава, че можете да преминете към по-напреднало обучение извън басейна.

Ако сте решени да станете пълноценна русалка и сте на възраст над 12 години, най-изчерпателната опция е курсът PADI Advanced Mermaid. Това циментира цялото обучение от основния курс, но също така добавя две сесии в открита вода, където наистина можете да завъртите опашката си и да живеете най-добрия си живот на русалка.

Един от най-големите фокуси на обучението е дишането – да се научите да задържате дъха си за продължителни периоди – тъй като, за разлика от водолазите, русалките не използват никакви дихателни апарати.

Аруба стартира мечтания конкурс за „най-лесната работа в света“

Но русалката е нещо повече от това просто да плуваш в океана. Сертифицираните PADI русалки се насърчават да използват страстта си към океана за добро и да се застъпват за неговата защита, пише „Евронюз“.

PADI има мисия да защити 30 процента от океана до 2030 г. чрез своята програма Adopt the Blue. Заедно с Ocean Torchbearers, организацията се обединява, за да превърне най-голямата мрежа от подводни обекти в света в защитени морски зони.

Къде мога да стана русалка?

PADI предлага обучение за русалки в 24 страни, включително САЩ, Франция, Германия, Гърция и Холандия.

Особено любимо място сред екипа на русалките на PADI е Нова Зеландия. В техния център за гмуркане в Northlands можете да предприемете екскурзия до морския резерват Poor Knights Islands.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button