Новини

Гръцкият остров Калимнос е сред най-впечатляващи дестинации за скално катерене

Гръцкият остров Калимнос, Югоизточна Гърция, е сред 10 най-завладяващи дестинации за катерене на планетата, съобщи международният туристически сайт Thetravel.com, цитиран от АНА-МПА.

Калимнос е на второ място в списъка на сайта, като е определен за „скритият скъпоценен камък“ на Егейско море, който е успял да запази автентичния си колорит, без да се повлиява от масовия туризъм.

Летният сезон ще доведе много катерачи до дестинации, които съчетават почивка, природна красота, богата история, гастрономия и висококачествено катерене с различна трудност, пише сайтът, цитиран от БТА.

Кои са най-добрите гръцки острови, които трябва да посетим

Кметът на Калимнос Димитрис Диакомихалис подчерта, че оформянето на острова като катераческа дестинация му дава тласък и нова идентичност. Този вид туризъм допринася значително за удължаването на туристическия сезон, като тази година катерачи започнаха да пристигат от началото на март и се очаква да продължат да идват през целия октомври, добави той.

Част от останалите дестинации в списъка са Сардиния в Италия, Лазурния бряг във Франция и Националния парк „Йосемити“ в Калифорния, САЩ.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button