Новини

Филипините отварят врати за туристи

„Това ще допринесе значително за възстановяването на работните места, предимно в зависимите от туризма общности и за повторното отваряне на предприятия, които по-рано са затворени“, каза в изявление министърът на туризма Берна Ромуло-Пуят.

Пуят казва също, че правителството ще премахне карантинните изисквания за завръщащите се филипинци от 1 февруари и за чуждестранните туристи от 10 февруари, но те трябва да бъдат ваксинирани и тестът да е отрицателен за Covid-19.

Филипините, популярни със своите бели пясъчни плажове и богат морски живот, се присъединяват към други страни от Югоизточна Азия в отварянето отново за туристи, за да стимулират работните места и да помогнат на икономиките си да се възстановят.

Тайланд спря програмата си „Test & Go“ поради опасения от варианта Omicron, но ще приема заявления отново от 1 февруари. Сингапур и Малайзия облекчиха границата между страните си през ноември, тъй като Сингапур обяви, че ще се насочи към стратегия „живей с Covid“ върви напред.

Туристическите пристигащи във Филипините от водещите пазари Япония, Южна Корея и Китай спаднаха с 83% до 1,4 милиона долара миналата година.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button