Новини

Дубай привлича туристи с по-евтин алкохол

Дубай отмени данъка от 30% върху алкохола и свали лицензионна такса, която преди това беше необходима за закупуване на алкохол в търговски и туристически центрове.

Очаква се този ход да засили допълнително привлекателността на Дубай за туристите и емигрантите, привлечени от по-либералния му начин на живот, в сравнение с други градове в Персийския залив, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

Промените влязоха в сила в неделя, обявиха местните медии.

„С премахването на 30% данък и с въвеждането на безплатен лиценз за алкохол, закупуването на любимите ви напитки вече е по-лесно и по-евтино от всякога“, заявиха в Instagram компанията MMI – един от двамата основни доставчици на алкохол в Дубай. Цените в магазини в емирството отразяват премахването на данъка, добави тя.

Друг търговец на дребно, African+Eastern, потвърди, че данъкът вече не се прилага, но цените ще останат подложени на облагане с 5% данък върху добавената стойност (ДДС).

Икономиката на Дубай се възстанови бързо от пандемията от Covid-19, като БВП нарасна с 4,6% през годината за първите девет месеца на 2022 г. Туризмът пък е ключов стълб на икономиката и туристическите данни отчетоха растеж с над 180% през първата половина на 2022 г. спрямо съответния период от 2021 година, предава сайтът „Бизнес новините“.

Докато Обединените арабски емирства не налагат данък върху доходите, Дубай ще въведе 9% корпоративен данък от юни върху печалби над 375 000 дирхама (около 102 100 щатски долара).

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button