Свят

Дебелият котарак Гацек е най-голямата атракция в този полски град

Прегледайте ревютата на потребителите в Google за забележителностите в полския град Шчечин и ще се натъкнете на наистина много странна гледка. Най-високо оценената атракция в този град, с население от близо 400 000 души, не е музей, парк или дворец, а котка.

Хиляди са убедени, че в Полша и Шчечин няма по-любопитна атракция от Гацек, който живее южно от центъра на града. Наричан „Кралят на улица Кашубшка“, Гацек печели почитатели – и дори привлича международни посетители – от 2020 г. насам. Понастоящем средната му оценка е 4,9 от пет.

Защо котета охраняват съкровищата на „Ермитажа“?

Посетители са идвали чак от Норвегия, за да видят Гацек, чийто чар се състои основно в това, че е котка с наднормено тегло (и безспорно очарователна), която живее в кутия на улицата. Теглото на Гацек обаче предизвиква тревога. Наскоро почитателите му бяха призовани да оставят всички подаръци в запечатани опаковки, за да може собственикът на Гацек да контролира диетата му.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Gacek (@kotgacekeveryday)

Дори има табела, която дава инструкции как да се отнасят туристите с Краля: „С удоволствие позирам за снимки, но моля, не ме галете, докато дремя“.

Един положителен страничен ефект от пътуването за онези, които иска да видят и погалят Гацек, е, че те ще имат възможност да открият и останалата част от Шчечин.

Защо котетата се превърнаха в символ на Котор

Като оставим настрана пухкавия котарак, този северозападен полски пристанищен град е известен с ослепителния си херцогски замък, извисяващата се готическа катедрала и чудесната смесица от исторически архитектурни стилове.

Така че, любители на котки – имате нова туристическа дестинация!

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button