Активности

Дайвинг край Египет: Защо първото ни гмуркане трябва да е в Червено море

Какво си представяте, когато се сетите за Египет? Пирамидите, пустинята и разбира се река Нил. Но има по-голямо водно пространство в района; такъв, който е изпълнен до ръба с повече морски живот. Докато всички мислят за сухите, пясъчни простори на Египет, истинската магия се крие в Червено море.

Египет има един от най-добрите подводни светове за гмуркане и разглеждане, с безброй места за гмуркане, акули, големи риби и най-цветните корали, които някога сте виждали. Освен типичните чудеса за гмуркане, районът е осеян с корабокрушения, съдържащи дълбока световна история, която е достъпна само за малцината, които желаят да се потопят.

Ето всичко, което трябва да знаете за гмуркането в Египет и какво трябва да бъде в списъка ви за гмуркане възможно най-скоро

Червено море около Египет е толкова богато на красота, морски живот и биоразнообразие, колкото и земята с пирамиди, пустиня и дълбока древна история. Тези северноафрикански води са пълни с морски създания и корали, повечето от които са останали девствени и недокоснати. Това е истински рай за гмуркачите, тъй като има безкрайно много неща за разглеждане.

Макар че има луда история, разпространена из египетските земи, историята също лежи на дъното на Червено море с голям брой останки от минали войни, отворени за откриване от нетърпеливи водолази. Технически и предизвикателни на моменти, гмурканията с останки в Червено море са едни от най-добрите в света, с безкрайно много за разглеждане и някои уникални обрати и забележителни артефакти на всяко място.

Когато се гмуркате в Египет, можете да очаквате да намерите повечето от останките в северната част на Червено море. В тази област има и много курорти, ако се интересувате от еднодневни гмуркания от брега.

гмуркане дайвинг
Снимка: Pixabay

От друга страна, имате Южно Червено море, което е доста отдалечен рай. По-голямата част от района е най-добре достъпна с дайвборд. Напълно недокосната, тази зона разполага с прекрасни корали, необезпокоявана дива природа и места за гмуркане, до които малко хора имат достъп.

Независимо къде се гмуркате в Червено море, ще можете да видите някои забележителни морски обитатели като змиорки, скатове, манти, баракуди и делфини. Районът също е доста известен с акули от всякакъв вид, макро живот и разбира се исторически артефакти, открити при развалини.

Едно от най-добрите предимства за гмуркането в Египет е, че е подходящо за почти всички нива на гмуркане. Ако тепърва започвате и искате да трупате часове и да работите върху уменията си, ще можете да намерите сайтове и маршрути, които ще ви осигурят достатъчно лесно гмуркане на еднакво красиви места като тези за по-напреднали гмуркачи.

Не се притеснявайте обаче, все още има много за тези с повече опит като гмуркания на големи дълбочини, дрифт гмуркания, пещери и силни течения.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button