Новини

Черна гора облекчи влизането на българи в страната

Черна гора премахна изискването за ваксинация или преболедуване на COVID-19 за българските граждани, влизащи в страната.

По информация на посолството ни в Подгорица българските граждани, които пристигат в Черна гора, следва да представят един от следните документи, свързани с COVID-19:

– удостоверение за извършена ваксинация – поставена съответна последна доза от ваксина срещу COVID-19 в рамките на 6 месеца преди влизането в страната;

– отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди влизане в Черна гора;

– отрицателен резултат от бърз антигенен тест, издаден от оторизирана лаборатория в рамките на 48 часа преди влизането в Черна гора;

– положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест от оторизирана лаборатория, издаден преди повече от 10 дни, но не повече от 6 месеца преди влизането в Черна гора.

Изискванията не се прилагат за пътниците до 18-годишна възраст.

Не е необходима предварителна онлайн регистрация на пътуващите.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Подгорица на следните телефони за връзка: +38220655009 и в извънработно време на тел.:+38269143298.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button