Новини

Чарлз III ще се придвижва със златна карета по време на коронацията си

Крал Чарлз ще пътува до коронацията си следващия месец във Великобритания в грандиозна процесия.

Кралят ще бъде коронясан в лондонското Уестминстърско абатство на 6 май на церемония, изпълнена с бляскава пищност и традиции, датиращи от 1000 години. Коронацията се очаква да има няколко разлики от тази на кралица Елизабет II през 1953 г.

Произвеждат хиляди паметни чаши по повод коронацията на Чарлз III

Кралят и съпругата му ще бъдат отведени от Бъкингамския дворец до абатството в държавната карета „Diamond Jubilee“, построена в чест на 60-годишнината на Елизабет на трона и използвана за първи път през 2014 г.

Интериорът на каретата включва предмети, взети от исторически сгради и дворци, а върху нея има позлатена корона. След службата двойката ще се върне в Коронационната процесия.

Ще можем да стъпим боси на мястото, където ще короноват Чарлз III

За целта Чарлз и Камила ще пътуват в 260-годишната златна карета, която е била използвана при всяка коронация от Уилям IV през 1831 г. и е използвана за първи път от Джордж III за пътуване до държавното откриване на парламента през 1762 г.

Каретата е дълга 7 метра, висока е 3,6 метра, тежи четири тона и се нуждае от осем коня за теглене. В документален филм, излъчен през 2018 г., Елизабет II описва пътуването си от Бъкингамския дворец до абатството като „ужасно“, казвайки, че не е много удобно.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button