Свят

Бора Бора – Какво трябва да знаем за Рая на земята

Бунгала над водата, разпръснати в девствената синя лагуна, заедно с някои от най-живите коралови рифове в света, правят Бора Бора привлекателна дестинация за младоженци, двойки или тези, които търсят почивка и релакс.

Със сигурност Бора Бора е едно от най-красивите места на земята, но планирането на пътуване до там може да бъде по-неуловимо от други дестинации.

Бора Бора е част от група острови, известни като Френска Полинезия в Тихия океан, някъде между Хаваите и Австралия. Други популярни острови във Френска Полинезия са островите Таити и Моореа.

Какви са цените на ваканцията до Бора Бора / Наистина ли е скъпо?

Бора Бора определено не е евтина или бюджетна дестинация! Много хора посещават Бора Бора, за да отседнат в луксозен курорт и бунгало над водата. Най-често тези курорти са красиви, но изключително скъпи (началната цена за 1 нощувка често е около 500 евро). Тези курорти често са на собствен частен остров/мотус, което означава, че повечето от вашите ястия също ще се приготвят тук. За храна в луксозен курорт трябва да отчетете около 40-50 евро на храна. Освен това трябва да се помисли и за  полетите, които определено не са евтини. Дейностите, резервирани в курорт с бунгала над водата на Бора Бора, също са на високи цени. Така че, ако пътувате до Бора Бора за луксозна ваканция, тогава да – в Бора Бора е много скъпо. Ако искате пълно изживяване, в Бора Бора е много по-скъпо в сравнение с други острови в южната част на Тихия океан.

Много хора пътуват до Бора Бора, за да се насладят на бунгала над водата, поради рядката дестинация, която предоставя този тип настаняване. Има много красиви плажове с девствени води, разположени по целия свят, така че уникалността на възможността да имате хотелска стая над водата е преживяване, което си струва да се преследва.

Мнението на хората е, че няма нужда да пътувате чак до Бора Бора, за да останете в обикновен хотел в стил плажен курорт. Много от курортите в Бора Бора предлагат „вили на плажа“ като алтернатива на по-скъпото „бунгало над водата“. Въпреки че вилите на плажа са добър начин да спестите пари за една или две нощувки (много идват със собствени частни басейни), ако ще пътувате до Бора Бора, препоръчвам да прекарате поне една нощ в бунгало над водата ( за предпочитане такъв, който има стъклени долни подове!)

  • Хотели – Бунгалата над водата обикновено струват между $750-$4000+ на нощ.
  • Плажните вили –  струват между $600-$1000+ на вечер.
  • Храна – около $50-$100 на човек, на хранене в зависимост от курорта.

Дейностите са предимно ограничени до вашия курорт и включват главно водни спортове/дейности (дайвинг, гмуркане с шнорхел, джет ски и др.) и спа услуги. Всички дейности също се предлагат с високи надценки в сравнение с други дестинации, като едва ли някоя от тях се предлага под $100 на час в 4 и 5 звездни курорти.

Къде да останете в Бора Бора? Ол инклузив ли са бунгалата над водата в Бора Бора?

Много от курортите са разположени на собствен частен мотус (островчета) в Бора Бора. Le Meridien , St. Regis, Four Seasons или Conrad са най-популярните 5-звездни опции на острова или Le Moana за най-добрата достъпна луксозна опция.

Повечето курорти предлагат опции за пълен пансион или полупансион, така че вашият избор са ол инклузив курорти Бора Бора, частично инклузивни курорти, където покриват половината храна, или курорти без включване, където цялата храна и напитки са срещу допълнително заплащане.

Най-доброто време за посещение на Бора Бора?

Докато Бора Бора предлага топло, тропическо време през цялата година, има периоди на силен дъжд. Месеците на високия сезон, когато туризмът е в своя пик, продължава от май до октомври.

За Бора Бора и като цяло по време на пътуване, най-доброто време за посещение е точно преди високия сезон (април) или малко след (ноември).

Пътуването до Бора Бора в началото или средата на декември също може да бъде добро време, защото разходите са по-ниски, но също така е хазарт, защото има възможности за дъжд. Когато вали се излива за няколко минути и след това обикновено спира за дълги периоди на слънчево греене, което все пак е страхотно изживяване, ако сте доволни от този вид компромис.

Колко лесно може да посетите другите острови? Има ли круиз Бора Бора?

Можете да посетите други мотус/островчета/курорти в Бора Бора чрез таксита с лодка, които обикновено струват около $50 на човек.

Ако искате да посетите друг остров във Френска Полинезия, полетите между островите струват около $200 USD.  Или можете да наемете своя собствена лодка и да обиколите френските полинезийски острови сами.

Бора Бора, Муреа или Таити: Каква е разликата и кой остров е най-добрият?

Бора Бора, Моореа и Таити са 3-те най-популярни острова във Френска Полинезия. Бора Бора според мнението на хората е най-девственият и луксозен от всички острови, но Моореа също е много красива сама по себе си, тъй като е много по-буйна от Бора Бора.

Mo’orea е чудесна добавка (или алтернатива) на Бора Бора, защото настаняването, храната и дейностите са почти половината от цената на този остров. Гмуркането и гмуркането с шнорхел в Mo’orea също са страхотни, но има и повече наземни дейности, които да правите там, тъй като можете действително да посетите планинския регион (обиколки с ATV, походи и т.н.) и да посетите местния град.

Таити е най-достъпният от островите, който струва част от цената на Бора Бора и Мо’ореа. Все още можете да останете в бунгала там, въпреки че може да не е толкова луксозно изживяване. Въпреки това, първо трябва да летите до Таити, за да стигнете до другите острови във Френска Полинезия, така че си струва да проверите и да прекарате една-две нощи, особено ако полетът ви пристига вечерта.

Заслужава ли си Бора Бора?

Бора Бора си струва всяка стотинка, защото е едно от най-красивите места на земята. Изживяването в бунгало над водата е нещо, което всеки пътник трябва да има и въпреки цената, направените спомени със сигурност ще бъдат ценени завинаги.

Обикаляйте острова с велосипед, направете разходка с лодка, също може да  плувате с акули и се наслаждавайте на красивата синя вода. Остров Бора Бора всъщност е голям изгаснал вулкан, заобиколен от риф с малки островчета върху него (мотус). Тези малки острови най-често приютяват луксозни курорти и имат най-красивите плажове. Но главният остров също е много забавен. Повечето от местните жители живеят тук, често в столицата Вайтапе.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button