Новини

Бодрум се пръска от туристи, българите преобладават

Председателят на турската федерация на хотелиерите Фарук Денгиз посочва, че в сравнение с миналата година са пристигнали 4 на сто повече чуждестранни туристи по въздушен път. Седмично на летището в Бодрум пристигат по 45 самолета от чужбина.

Около 30 хиляди, тоест двойно повече на годишна база, са пристигналите с круизни или пътнически кораби. Очаква се до края на сезона броят им да се увеличи в пъти, заяви Денгиз.

По думите му хотелите с 5 звезди са запълнени на 70 процента, а при тези с 4 звезди капацитетът е зает над 50 на сто.

Около 30 на сто от чуждестранните туристи са от Европа, като британските туристи държат първенството. Следвани са от посетителите от Полша и Русия. България заема четвъртото място по броя на туристите, които са почивали в Бодрум през първото полугодие.

Бодрум не е само плажове, ето какво трябва да видим в турския курорт

„Курортният сезон на егейското крайбрежие е дълъг и ще продължи до края на октомври. За да привлечем още повече туристи, ще опитаме да намалим цените. Не е важно каква е ангажираността на хотелите. Важно е колко валута постъпва. Министерството на туризма постави за цел 800 долара на турист. Полагаме усилия да постигнем тази цел“, допълни Фарук Денгиз.

Бодрум е наричан „курортният рай на Турция“. По дългото крайбрежие има десетки заливи, живописни морски селища, които предлагат идеални условия за летуване, пише БТА.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button