26.4 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
spot_img
ruse русе

Бали обмисля да наложи туристически данък

През последните години Бали се превърна в мечтана и любима дестинация. Независимо дали сте на вашето лично пътуване „Яж, моли се, обичай“ или просто искате спираща дъха красива почивка, Островът на боговете със сигурност ще завладее сърцето ви. Но на каква цена?

Докато милиони пътници обикалят из острова, който е дом на деликатна екосистема и се възползват от това колко достъпен е животът в Бали, правителството изглежда отблъснато от културата, която те развъждат, и се стреми да ограничи доходите.

Министърът на туризма и креативната икономика на страната Сандиаго Уно разкри, че обмислят въвеждането на туристически данък, за да изпреварят необузданите туристи и колко неудобство създават те на местните с неуважителните си действия. Затова те искат да превърнат Бали от ваканционна дестинация от нисък клас в качествен туристически център.

Защо Бали забранява на туристите да наемат мотоциклети?

Новината идва малко след като губернаторът на Бали Уаян Костер сподели, че на туристите ще бъде забранено да наемат мотоциклети на острова. Костер обясни, че чужденците са карали мотоциклети без валидни документи и необходимите каски, карайки безразсъдно.

Индонезийското правителство също иска да предприеме мерки срещу нелегалните работници, което потенциално може да засегне цифровите номади. Планираните правила ще бъдат насочени към онези, които използват фалшиви индонезийски документи за самоличност или злоупотребяват с визите за пребиваване и работа.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации