Travel storyОт мрежата

Българка показа истинското лице на Ирак: Тук не е опасно, хората са изключително добри

Българската пътешественичка Деси, популярна в социалните мрежи като Dessy Travels, шокира ТикТок, разкривайки истинското лице на Ирак.

„Пътувах сама в Ирак за две седмици. Хората ми казваха, че съм луда, за да отида там, че е опасно, че ще ме отвлекат. Медиите го описват като военна зона. Това, което открих всъщност е коренно различно. Открих една държава, изпълнена с гостоприемни хора, древна история, невероятно красива архитектура. Място, на което се чувстваш добре дошъл, всеки се опитва да ти помогне“, споделя българката.

Деси, която напусна работата си на 28, за да обиколи света

„Хора, които ме приютяваха безплатно в домовете си, показваха ми градовете си, запознаваха ме с приятелите и семействата си. Хора, които ме срещаха на улицата и отваряха домовете си за мен. Много усмивки, топли сърца. Открих една култура на даване, на гостоприемство. Една страна, в която хората си помагат. Една страна, в която не само се чувстваш в безопасност, но и като крал. Местните ме канеха на вечери, децата се радваха да ме видят, никой не ме оставяше да платя сметката си, дори такситата често бяха безплатни“, разказва още Деси.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dessy | Travel Stories 🌍 (@dessy_travels)

„Открих невероятно вкусна храна и разбрах, че в Ирак няма как да останеш гладен, жаден или без подслон. Возих се на въртележки, бях поканена на десетки вечери, обяди и закуски, получих две безплатни фотосеии, бях два пъти в новините. Дори нямаше нужда от автостоп, защото местните предлагаха да те закарат, понякога дори 200-300 км. Открих приятеи във всички хора, които срещнах“, не крие емоцията си пътешественичката.

„От 77 посетени държави до момента Ирак заема първо място по гостоприемство. От момента, в който стъпих в тази държава, не е имало момент, в който да съм в опасност, някой да се опита да ме измами или да ме накарат да се чувствам по неприятен начин. Хората бяха гостоприемни, почти всеки ме канеше на вечеря, на гости. Пътуването беше изключително лесно, въпреки че повечето от местните не говорят английски“, допълва Деси./Faiton.bg

@dessy.travels Replying to @georgigeorgiev8467 Иракстото гостоприемстео и културата на даване ♥️ #пътешествие #пътуване #ирак #пътувайсам #пътувайсмен #българия #fy ♬ original sound – Dessy | Travel Stories 🌍

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button