Новини

Българите вече ще влизаме с виза в Индонезия

Индонезийските власти взеха решение да не подновяват, т.е. да спрат безвизовия режим за граждани на 159 държави в света (включително България), съобщи The Jakarta Post. До съвсем скоро в страната можеше да се влиза без визи за престой до 30 дни с цел туризъм.

Индонезия е четвъртата по население страна в света, разположена е на над 17 000 острова в Индийския и Тихия океан. Една от амбициозните й цели е дa yвeличи изнoca cи нa ниĸeл дo 65% oт cвeтoвния oбeм в paмĸитe нa дo двe гoдини.

„Безвизовите туристически посещения на граждани от тези 159 държави се оказаха неефективни“, обясни министърът на туризма и креативната икономика на Индонезия Сандиага Уно.

Защо Бали забранява на туристите да наемат мотоциклети?

По думите на министъра, прекратяването на механизма, който позволява(ше) на посетители от повече от 150 страни да влизат в Индонезия без виза, няма да навреди на туристическата индустрия, а напротив, ще подобри качеството на туристическия сектор.

Индонезия преустанови безвизовия режим за 159 държави на 7 юни. Към момента той е валиден само за туристи от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button